Ekonomi

Fitch’ten ABD kararı! Kredi notu negatif izlemede tutuldu

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, ABD’de borç limiti krizinin aşılmasına rağmen gerilimi tırmandırma politikasının sonuçları ile orta vadeli mali ve borç gidişatına ilişkin görünüm dikkate alınarak ülkenin kredi notunun negatif izlemede tutulduğunu açıkladı.

Fitch’ten yapılan açıklamada, “ABD’de borç limiti açmazının çözümü hükümetin yükümlülüklerini yerine getirmesine izin veriyor olsa da son gerilimi tırmandırma politikasının tüm sonuçlarını ve orta vadeli mali ve borç gidişatına ilişkin görünümü değerlendirdiğimiz için Fitch Ratings, ABD’nin not izlemesini negatif olarak koruyor” denildi.

Açıklamada, borç limiti etrafında tekrarlanan siyasi açmazların maliye ve borç konularında yönetime olan güveni azalttığına inanıldığı belirtildi.

Borç limiti üzerinde tekrarlanan gerilimi tırmandırma politikası ve artan zorunlu harcamalardan kaynaklanan mali zorlukların üstesinden gelinememesinin mali açıkların ve borç yükünün artmasına neden olduğu kaydedildi.

ABD’nin notunun ekonominin büyüklüğü, kişi başına düşen yüksek GSYH ve dinamik iş ortamı dahil istisnai güçlü yönleriyle desteklendiği belirtilen açıklamada, bu güçlü yönlerden bazılarının yönetim eksiklikleri nedeniyle zaman içinde zarar görebileceği ifade edildi.

Güncel Haberler

Daha Fazla Bekleyin...Başka Haber Yok