EkonomiTürkiye

İş Bankası turizmciler için kredi bakiyesini artıracak

İş Bankası Genel Müdürü Hakan Aran, Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliğince (AKTOB) bu yıl 13’üncüsü düzenlenen Uluslararası Resort Turizm Kongresi’ne konuştu.

Hakan Aran, İş Bankası olarak turizm sektörünü daima desteklediklerini söyledi.

Bugüne kadar sektöre ne kadar kredi verilmişse bunu en azından iki katına çıkaracak hamleleri yapacaklarını ifade eden Aran, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Turizm sektörüne yönelik 1 milyar dolarlık kredi bakiyemiz var. 1 milyar dolarlık kredi hacminin önümüzdeki iki yıllık süreçte 2 milyar dolara çıkmasını hedefliyoruz. Renovasyon kredilerinden enerji verimliliğine, atık yönetiminden yeşil dönüşüme, sezon öncesi hazırlıkların finansmanından yeni tesis yatırımlarına çok geniş alanda en uygun koşullarda ilave 1 milyar dolarlık kaynak tesis edeceğiz. 2024-2025 yıllarının sektör için yatırım yılları olabileceğini düşünüyoruz. Fırsatlar çok iyi değerlendirilmeli. İki yılın yatırımlarla geçmesi durumunda 2026 tam bir patlama yılı olacaktır.”

Banka bünyesinde “Turizm Bankacılığı Bölümü” kuracaklarını dile getiren Aran, stratejik olarak önem verdikleri sektörde ihtisas şubelerinin kurulmasının ardından ilk başta sektörü kredi yoluyla destekleyeceklerini ifade etti.

Sektöre yönelik “Turizm Kart” uygulaması olacağını belirten Aran, kartların ödeme periyotlarını turizmin gelir yapısına göre ayarlayacaklarını ve turizmcilerin yaşam döngüsüne uygun olarak finansal ürünleri oluşturacaklarını bildirdi.

Güncel Haberler

Daha Fazla Bekleyin...Başka Haber Yok