Yüksek enflasyon ile mücadele devam ederken, kamuda tasarrufa yönelik adımların atılması bekleniyor. Hazırlanması planlanan tasarruf paketinin detayları belli olmaya başladı.

Hürriyet gazetesinden Hacer Boyacıoğlu'nun haberine göre, ilk aşamada "esnek nitelikte" olan tüm harcamalar incelemeye alındı. Konuyla ilgili bilgi veren yetkililer, otellerde yapılan eğitimlerden kullanılan sarf malzemelerine kadar her şeyin bu alana girdiğini ifade etti. Üzerinde çalışılan önemli değişikliklerden biri harcamaların yerindeliği denetimi olacak.

Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Strateji ve Bütçe Başkanlığı, kurumlarla yaptığı görüşmeler sonucunda kapsamlı öneriler paketi hazırladı.

Bu çalışmaların Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Tayyip Erdoğan’a sunulması sonrasında son noktanın konulması bekleniyor. Yürürlüğe girecek ilk paketin ise "tasarruf ve verimlilik paketi" olduğu öğrenildi.

Harcamaları kontrol edecek ön mekanizma oluşturulması beklenirken, konuyla ilgili yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Sayıştay sadece harcamanın hukuken doğru olup olmadığını inceler ve harcama bittikten sonra devreye girer. Bizim bahsettiğimiz yapı ise farklı bir şekilde işleyecek. Kurum ve kuruluşların yaptığı harcamaları öncesinde değerlendirecek ve o harcamanın gerekli olup olmadığını inceleyecek. Bir ön kontrol mekanizması olarak devreye girecek."