EkonomiTürkiye

Kirayı 22 kuruş eksik yatıran kiracıya tahliye!

Ev ve işyeri sahipleriyle kiracılar arasında mahkemelik olan olaylara her geçen gün bir yenisi ekleniyor.

Artan enflasyonla birlikte kiraları yükseltmek isteyen ev/işyeri sahipleriyle kiracılar arasında yaşanan bu durum yargının iş yükünü de önemli oranda arttırdı.

Karara itiraz yolu da kapalı

Sözcü Gazetesi’nden Halil Ataş’ın haberine göre, Bursa 3. İcra Hukuk Mahkemesi, kirasını 22 kuruş eksik yatıran kiracıyı haksız bularak tahliye kararı verdi.

Bursa’nın merkez Nilüfer ilçesinde tüccar Suat Ekenin dükkan sahibi, 4 bin 700 TL olan kirasını 14 bin TL’ye çıkarmasını istedi.

Bunu kabul etmeyen Eken, kirayı yasal oranlar çerçevesinde artırdı.

Eken, artış yaptığı kirayı 22 kuruş eksik olarak 7 bin 453 lira olarak yatırınca, dükkan sahibi kendisine dava açtı.

Kiracı Suat Eken, “6 Haziran’da görülen davada, bir üst mahkemeye itiraz yolu kapalı olmak üzere tahliye kararı verildi. Ben bu adaletsizliği kınıyorum ve gereğinin yapılmasını istiyorum” dedi.

En erken 1 yıl sonraya duruşma günü

İndyturk’ten Ali Kemal Erdem’in haberi ise, ev sahibi ve kiracılar arasında yaşanan davaların yargının üzerindeki iş yükünü ne kadar arttırdığını gözler önüne serdi.

Ağırlıklı emlak hukuku üzerine çalışan bir avukat olan Yankı Büyüksezer, mülk sahipleriyle kiracılar arasındaki davaların arttığına dikkat çekti.

Büyüksezer’e göre “Mahkemeler kira davalarından iflas etme noktasına geldi.”

Yeni açılan bir davanın duruşma günü büyükşehirlerde en erken bir yıl sonraya verildiğini söyleyen Büyüksezer artık mahkemeler gerekçeli karar bile yazamaz hale geldiğini kaydetti.

Büyüksezer, “Adliye personeli elinden geleni yapıyor elbet ama ne hakimlerin ne personelin bu iş yüküne dayanması mümkün. Hem kiracılar hem ev sahipleri hep birlikte mağdur oluyorlar” dedi.

Güncel Haberler

Daha Fazla Bekleyin...Başka Haber Yok