Ekonomi

Piyasalarda Son Durum: ETF gelişmeleri kripto paraları nasıl etkiledi?

Piyasalarda Son Durum’un bu bölümünde Bengisu Soylu‘nun konuğu Finanskolik Yazarı-Stratejist Rıdvan Baştürk oldu.

Programda, ETF gelişmeleri sonrası kripto para piyasasındaki son gelişmeler, Fed’in kripto para piyasasına etkisi ile Bitcoin ve Ethereum’un için kritik seviyeler  gibi konular değerlendirildi.

Baştürk, ETF gelişmeleri sonrası kripto para piyasasındaki son görünüm ile ilgili bilgiler aktardı.

Bitcoin ve Ethereum için kritik seviyeler neler olabilir sorusu da cevaplandırıldıktan sonra 2024 yılında Amerikan Merkez Bankasının (Fed) kripto paralara nasıl yön verebileceği ile ilgili değerlendirmelerde bulunuldu. Programın sonunda ise Baştürk, yatırımcıların nasıl bir kripto para portföyü oluşturması ve portföy oluştururken nelere dikkat etmeleri gerektiği üzerine önemli ayrıntılara değindi.

ETF Gelişmeleri Sonrası Kripto Paralarda Son Durum Rıdvan Baştürk, SEC’in ETF onayı vereceği beklentisi ile birlikte Bitcoin’in 32 bin dolardan başlayan yükselişi onay ile birlikte 49-50 bin seviyelerini görmemizi sağladığını ifade etti.

Baştürk, ‘’Bir beklenti var ise piyasada majör anlamda öncesinde fiyatlanır yukarı veya aşağı anlamda. Bu beklenti gerçekleştiğinde de tersi yönde hareketleri görme ihtimalimiz çok daha yüksek oluyor. İnsanlar şunu bekliyor, ETF onayı gelsin, ben o an kripto alayım, Bitcoin alayım, bir anda zengin olayım. Böyle bir dünya yok. Burada bir kâr satışı geldiğini düşünüyorum.’’ dedi.

BTC ve ETH İçin Kritik Seviyeler Neler?

Rıdvan Baştürk, Bitcoin (BTC) için 40 bin dolar, Ethereum (ETH) için ise 2 bin 120 dolar seviyesinin kritik olduğunu olduğunu söyledi. Baştürk, ‘’Genel itibarıyla orta uzun vadede bakıldığında, eğilimlerin yukarı olduğunu ve piyasa aşağı geldikçe bunu ucuz bulanların tekrar piyasaya alım talebi ile birlikte yükseliş getirdiğini gördük ve görmeye de devam edeceğiz diye düşünüyorum. Bitcoin’de 40 bin dolar kırılımı gelir ise piyasa baskı altında kalacaktır. Şu anki görünümde 40 bin üzeri pozitif, 40 bin altı hareketlerde de kenarda izlemek ve düşüşleri beklemek gerekecektir. Altcoinlerin öncülüğünü yükselişlerde veya düşüşlerde Ethereum’un hareketleri belirliyor. Son dönemde altcoinlere Ethereum’un biraz daha öncülük ettiğini görmekteyiz.’’ dedi.

Bengisu Soylu ve birbirinden değerli uzman konukları, her bölüm öne çıkan başlıkları ve piyasalara yön veren verileri değerlendiriyor; finans dünyasından önemli haberleri ve ekonomi gündemini ekrana taşıyor.

Yayının tamamını izlemek için:

Güncel Haberler

Daha Fazla Bekleyin...Başka Haber Yok