Ekonomi

Piyasalarda Son Durum: Wells Fargo’dan dikkat çeken dolar/TL tahmini

Piyasalarda Son Durum’da bu bölüm, Bengisu Soylu‘nun konuğu Ekonomi Yorumcusu Barış Soydan oldu.

Programda, Wells Fargo’dan gelen dikkat çekici dolar/TL tahmini, TCMB faiz kararının piyasalara olası etkileri, borsanın performansı, Bitcoin’de yeni bir rekor gelecek mi ve altının yönü gibi konular değerlendirildi.

Programın başında Wells Fargo’nun yaptığı 2024 yılında dolar/TL’nin gerileyeceği öngörüsü üzerine konuşuldu. Soydan, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasının (TCMB) alacağı faiz kararlarının finans piyasalarını nasıl etkileyebileceğini üzerine görüşlerini aktardı.

Daha sonra Borsa İstanbul’daki sektörler hakkında değerlendirmelerde bulundu. Programın sonunda ise Soydan, Bitcoin (BTC) için yeni rekor bir seviye beklemeli miyiz ve altında yön ne olacak sorularını cevaplandırdı.

Wells Fargo’dan dolar/TL tahmini

Ekonomi Yorumcusu Barış Soydan, ABD bankası Wells Fargo’nun dolar/TL’nin düşeceğini öngördüğü rapor hakkında, enflasyonda ciddi bir düşüş perspektifi görünmeden bunun olmayacağını düşündüğünü ifade etti.

Borsa aşağı mı, yukarı mı?

Barış Soydan, borsanın bir yükseliş hareketi görebilmesi için, yabancıların gerçekten gelmesi ve daha fazla giriş görmemiz gerektiğini; bunu henüz göremediğimizi belirtti. Bu koşullarda ise borsanın 8.100 seviyesinde zorlanmasının gayet normal olduğunu kaydetti.

Bitcoin’de yeni rekorlar gelecek mi?

Barış Soydan, Bitcoin’deki mevcut düşüşün çok normal olduğunu belirtti. Soydan, bu durumu ETF onay beklentileri ile aktararak, piyasalarda beklentilerin satın alındığını, gerçekleşmesi halinde de bu gerçekleşmelerin satıldığını ifade etti. Şu an kripto paralarda kâr realizasyonun hâlâ sürdüğünü de sözlerine ekleyen Soydan, önümüzde süreçte Bitcoin’in yönünü tekrar yukarıya çevirebileceğini düşündüğünü söyledi.

Bengisu Soylu ve birbirinden değerli uzman konukları, her bölüm öne çıkan başlıkları ve piyasalara yön veren verileri değerlendiriyor; finans dünyasından önemli haberleri ve ekonomi gündemini ekrana taşıyor.

Yayının tamamını izlemek için:

Güncel Haberler

Daha Fazla Bekleyin...Başka Haber Yok