Politika

CHP’den istifa eden Fazıl Kasap, Saadet Partisi’ne geçti

Saadet Partisinin sandalye sayısı, Kocaeli Milletvekili Hasan Bitmez‘in vefatıyla 19’a düşmüş ve Meclis’te grup kurmak için gerekli olan en az 20 milletvekiline sahip olma kriterini kaybetmişti.

CHP Kütahya Milletvekili Fazıl Kasap, bugün partisinden istifa ederek, Saadet Partisine katıldı.

Kasap’ın katılımıyla Saadet Partisinin milletvekili sayısı, grup kurmak için yeter sayı olan 20’ye ulaştı.

CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, yarından itibaren Saadet Partisi Grubu’nun TBMM’de temsil edileceğini söyleyerek, “Muhalefetin söz hakkının kısıtlanmaması amacıyla bu tavrı almış bulunuyoruz. Tüm siyasal partilerden de bu tavra destek bekliyoruz.” ifadesini kullandı.

Bütçe görüşmeleriyle sınırlı

Günaydın, “TBMM’de muhalefetin söz hakkının kısıtlanmaması, halkın yaşadığı gerçeklerin tüm açıklıkla ve etkinlikle Türkiye Büyük Millet Meclisi Kürsüsünden ifade edilmesine olanak tanınması ve bu çerçevede bütçe görüşmeleri çerçevesinde kısıtlı olmak kaydıyla Milletvekilimiz Ali Fazıl Kasap, Saadet Partisi grubuna geçmiş bulunuyor. Yarından itibaren Saadet Partisi grubu burada temsil edilecek. CHP olarak muhalefetin söz hakkının kısıtlanmaması amacıyla bu tavrımızı almış bulunuyoruz, diğer tüm siyasi partilerden de bu tavra destek bekliyoruz” dedi.

Fazıl Kasap için ‘hoş geldiniz’ paylaşımı

Saadet Partisi Gurup Başkanvekili Bülent Kaya, Saadet Partisi’ne katılarak grubunu korumasına destek veren Kasap’ın fotoğrafını sosyal medyadan şu mesajla paylaştı: “Hoş geldiniz değerli vekilim Fazıl Kasap, Hasan Bitmez’in sözünün bitmemesi için gösterdiğiniz destek bizim için çok anlamlı. Saadet sözünü söylemeye devam edecek.”

Güncel Haberler

Daha Fazla Bekleyin...Başka Haber Yok