Politika

Devlet Bahçeli yeniden genel başkan seçildi, Erdoğan’a seslendi: Ayrılamazsın

Milliyetçi Hareket Partisi’nin Ankara Spor Salonu’ndaki 14. Olağan Büyük Kurultayı’nda  tek aday olarak giren Devlet Bahçeli, yeniden MHP Genel Başkanı olarak seçildi.

Kongreye kolu sargılı geldi

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, kongreye omuz burkulması sonucu kolu sargılı geldi. MHP’den yapılan açıklamada, “Milliyetçi Hareket Partisi 14. Olağan Büyük Kurultayına hamd olsun hazır, kongre öncesi Sn. Genel Başkanımız Devlet Bahçeli ters bir harekete bağlı olarak, omuz burkulması sonucu kolunda bir incinme olmuştur, kendisine geçmiş olsun diyerek, nazarlığımız kabul ediyoruz. Rabbim korusun” denildi.

Oyların tamamını aldı

Kurultaya tek aday olarak giren Devlet Bahçeli, 11’inci kez MHP Genel Başkanı olarak seçildi. Bahçeli 1295 oyun tamamını aldı.

Bahçeli Erdoğan’a seslendi

Kurultayda bir konuşma yapan Bahçeli, “Bu benim final seçimim.” diyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a seslendi.  “Sayın Cumhurbaşkanımızın bir konuşması özellikle sol cenahlarda büyük bir iştah olarak kabul edilmiştir. Buradan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a diyorum; ayrılamazsın, Türk milletini yalnız bırakamazsın. Yeni yüzyılın kurtarıcı lideri olarak size görmek istiyoruz” diyen MHP lideri, Cumhur İttifakı olarak Erdoğan’ın yanında olduklarını söyledi.

MYK ve MDK seçimleri yapılacak

MHP’nin büyük kurultayında genel başkan seçiminin ardından 75 üyeden oluşan Merkez Yönetim Kurulu da seçilecek. Bunun yanı sıra 9 kişinin yer aldığı Merkez Disiplin Kurulu belirlenecek.

Ayrıca 25 yedek MYK ve 5 yedek MDK üyesi belli olacak. Kurultayın ardından 15 kişilik Başkanlık Divanı da oluşturulacak.

Yeni parti programı kabul edildi

Ankara Spor Salonu’nda toplanan kurultayda, tüzük ve parti programında değişiklik için iki komisyon oluşturuldu. Kurultayda, parti tüzüğünün 30 maddesinde, 2017’deki Anayasa değişikliği referandumuyla getirilen düzenlemeler dikkate alınarak yapılan değişiklikler ile “Milli Yükseliş İradesi” isimli yeni parti programı kabul edildi.

Güncel Haberler

Daha Fazla Bekleyin...Başka Haber Yok