EkonomiTürkiye

Rasyonel zemine dönüşün ilk toplantısı bankalarla

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, “Türkiye’nin rasyonel bir zemine dönme dışında bir seçeceği kalmamıştır” açıklamasını yapmıştı. Şimşek’in haftaya banka temsilcileriyle bir toplantı yapacağı öğrenildi.

Sektörün gündemi konuşulacak

Bakan Şimşek, Türkiye Bankalar Birliği üyesi bankaların temsilcileriyle gelecek hafta toplantıda buluşacak. Toplantının gelecek hafta perşembe günü gerçekleşmesi bekleniyor. Yeni bakan ile banka temsilcilerinin sektördeki güncel durumu değerlendirmesi ve gündemdeki konular hakkında fikir alışverişinde bulunması bekleniyor.

Şikayetler Şahin’e iletilecek

Özellikle son 2 yılda alışılagelmişin dışında uygulanan bir ekonomi modeliyle çok sayıda farklı düzenlemeye gidilen Bankacılık konusunda sektör temsilcilerinin şikayetlerini Bakan Şahin’e iletecekleri tahmin ediliyor.

Öngörülebilirliği arttıracak kurallar!

Şimşek göreve getirilişinin hemen ardından yaptığı ilk açıklamada, “Türkiye’nin rasyonel bir zemine dönme dışında bir seçeceği kalmamıştır” demişti. Bakan Şimşek dün de sosyal medya hesabından şu paylaşımı yaptı: “Öngörülebilirliği artıracak kurallar temelinde politika yapıcılığına bağlılığımızı teyit ediyoruz.”

Güncel Haberler

Daha Fazla Bekleyin...Başka Haber Yok