DünyaEkonomi

Suudilerden oyun sektörüne 8 milyar dolarlık dev yatırım

Gözünü oyun ve e-spor sektörüne diken Suudi Arabistan, ekonomisinin petrole bağımlılığı azaltma stratejisi kapsamında 18 ay içinde son yılların en hızlı büyüyen alanlarından olan oyun sektörüne yaklaşık 8 milyar dolar yatırım yaptı.

Üç farklı ülkeden üç büyük şirket

Geçtiğimiz yıl ocak ayında Suudi Arabistan varlık fonuna geçen Savy Games Group’un yatırımları arasında Çinli VSPO, İsveç’ten EMBRACER Group ve ABD’den Scopely bulunuyor. 

38 milyar dolarlık fon ayrıldı

Fonun başkanı olan Veliaht Prens Muhammed Bin Selman, Suudi Arabistan’ın küresel oyun ve e-spor merkezi olmasını planladıklarını ve bu amaçla Savy Group için 38 milyar dolarlık fon ayırdıklarını belirtti.

Hedef 250 oyun firmasına ulaşmak

Hedef 2030 yılı itibariyle ülkede 250 oyun firmasının faaliyet göstermesi, 39 bin yeni iş imkanı yaratılması ve sektörün GSMH’ya yüzde 1 katkı verecek büyüklüğe ulaşması. Nüfusunun yüzde 70’i 35 yaş altında (36 milyon kişi) olan ülkede oyunlara ilgi de oldukça yüksek seviyede. 

Sektörün büyüklüğü 200 milyar dolar

Dünyadaki video oyun sektörünün büyüklüğü 200 milyar dolar. Bu rakamın, 2026’da 300 milyar dolara yükseleceği tahmin ediliyor. 

 

 

Güncel Haberler

Daha Fazla Bekleyin...Başka Haber Yok