Tesla’dan Cybertruck kararı

Tesla, hatalı gaz pedalları nedeniyle elektrikli pick-up modeli Cybertruck’ları geri çağırıyor.

Bloomberght’den Hande Berktan’ın, Ulusal Karayolu Trafik Güvenliği İdaresi’nden (NHTSA) aktardığı bilgiye göre; Tesla, gaz pedalının sıkışıp sürücüleri kaza riskine maruz bırakabileceği bir sorun nedeniyle bugüne kadar sevk ettiği 3 bin 878 Cybertruck’ın tamamını geri çağırıyor

Tesla geçtiğimiz günlerde tüm Cybertruck teslimatlarını bir haftalığına durdurmuş çünkü aracın gaz pedalında mekanik bir sorun tespit edilmişti. Takibinde ABD’de satılan tüm Cybertruck’lar geriye çağırıldı.

NHTSA tarafından yapılan geri çağırma kapsamında Cybertruck sahiplerinin Tesla servislerine gitmesi ve pedal değişimi yaptırması gerekiyor.

Musk, X üzerinden yaptığı bir paylaşımda Tesla’nın “çok dikkatli” davrandığını ve şirketin NHTSA’ya sorunla ilgili herhangi bir kaza veya yaralanmadan haberdar olmadığını bildirdiğini söyledi.

Şirket artık NHTSA’ya pedalın yerinden çıkabileceğini, bunun da yukarıya doğru kayarak ayak bölmesi etrafındaki kaplamaya takılabileceğini doğruladı.

Cybertruck ilk kez geçen yılın sonlarında sevkiyata başlamış olsa da bu, aracın ilk geri çağırılışı değil. Ancak ilki önemsizdi: Bu yılın başlarında Tesla, uyarı ışıklarının yazı tipi boyutları çok küçük olduğu için tüm araçlarındaki yazılımı geri çağırdı. Şirket, kamyonu ilk kez 2019 yılında tanıtmıştı.

Şirket, geri çağırma ile çalkantılı bir haftayı sonlandırıyor. Şirket Pazartesi günü işgücünün yüzde 10’undan fazlasını işten çıkarmış ve üst düzey yöneticilerinden ikisi ise şirketten ayrılmıştı.

Exit mobile version