Türkiye

Antalya’ya gelen turist sayısında Almanya atağı! Yüzde 20’ye ulaştı

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği’nin (AKTOB) Temmuz Ayı Buluşması Antalya Kemer’e bağlı Göynük’teki bir otelde yapıldı. Toplantıda turizm sektörünün gündemi ve turizmcilerin beklentileri konuşuldu.

AKTOB Başkanı Kaan Kavaloğlu toplantı sonrası basın mensuplarını sorularını yanıtladı. 16 Ağustos itibarıyla Antalya’ya gelen turist sayısının 9 milyon 500 bini geçtiğini belirten Kavaloğlu, geçen seneye göre turist sayısında yüzde 21 arttığını kaydetti. Kavaloğlu en fazla turist gelen ülkelerin ilk sırasında Rusya’nın olduğunu  söyledi ve diğer ülkeleri şöyle sıraladı: Almanya, İngiltere, Polonya ve Hollanda.

Almanya’dan gelen turist sayısında geçen seneye göre yüzde 20’lik artış olduğunu kaydeden Kavaloğlu, “Almanya, Türk turizminin rekor yılı olan 2019’un rakamlarını geçmiş durumda” dedi.

İngiltere’den gelen turist sayısının ilk kez geçen yıl 1 milyonu aştığını hatırlatan Kavaloğlu, bu yılki beklentinin 1.5 milyon olduğunu açıkladı.

‘Kısa süreli kiralamalar denetlenmeli’

Rusya ve Ukrayna’nın dışında 80’den fazla ülke vatandaşının Antalya’dan gayrimenkul satın aldığını belirten Kaan Kavaloğlu, bunun kontrol altında tutulmasını istedi. Kavaloğlu, “Otel gibi kiraya veriliyor. Günübirlik, aylık, üç aylık kiraya veriliyor. Devletin bu konuyla ilgili bir denetim yapılmasını istiyoruz” dedi.

 

Güncel Haberler

Daha Fazla Bekleyin...Başka Haber Yok