Türkiye

Hava nasıl olacak? Sıcak hava dalgası ve fırtına kaç gün sürecek?

Yurt genelinde Eyyam-ı Bahur sıcaklarının ardından Basra sıcakları etkili olmaya başladı.

Meteoroloji, sıcaklıkların bugünden itibaren yeniden mevsim normallerinin üzerine çıkacağını hatta bazı illerde sıcaklıkların 46 dereceye ulaşacağını duyurdu.

Hafta sonunda yurdun kuzey kesimlerinde, Karadeniz’in kıyı kesimleri ve Marmara’nın doğusunda hafif yağışlar görülecek. Diğer bölgelerde az bulutlu ve açık bir hava bekleniyor.

Sıcaklıklar özellikle  hafta başından itibaren ülke genelinde artacak. En yüksek değerler Adana, Kilis ve Kahramanmaraş’ta görülecek.

Sıcaklıklar yurdun batı bölgelerinde kıyı Ege’de, Marmara’da mevsim normalleri civarında olacak.

İç Ege, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Akdeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde yüksek sıcaklar etkisini gösterecek. Pazartesi günü Mısır ve İsrail üzerinden gelen çöl tozları da yurdun büyük bir bölümünde etkili olacak.

Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde etkili olan Basra alçak basınç sistemi  önümüzdeki hafta boyunca etkili olacak. Hafta başından itibaren Afrika’dan gelecek ikinci bir sıcak hav dalgası da yurdu etkisi altına alacak.

İkisinin karışımıyla Doğu Akdeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi, İç Anadolu’nun doğusunda oldukça yüksek sıcaklıklar önümüzdeki hafta boyunca etkili olacak.

Bugün ise özellikle Marmara’nın güneyi ve doğusu, Batı Karadeniz, Orta ve Doğu Karadeniz’in kıyı kesimlerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak görülecek.

Meteoroloji sarı kodlu fırtına uyarısı da verdi: Bugün özellikle Marmara’da poyraz ve yıldız fırtına şeklinde esecek.

Ayrıca bu akşam saatlerinden itibaren Samsun’un doğusu, Ordu, Giresun, Rize ve Artvin’in kıyı kesimlerinde yer yer kuvvetli yağışlar görülecek.

Yağışlar Pazartesi gün günü Doğu Karadeniz’in sahil kesimi ile sınırlı olacak. Marmara’da da sağanak geçişleri görülebilir.

12 Ağustos Cumartesi

Salı günü ise kuvvetli poyraz Trakya’da etkili olurken Marmara’nın doğusunda da yağışlar görülecek.

13 Ağustos Pazar

 

Bazı illerde hava durumu ise şöyle olacak:

İSTANBUL: Parçalı bulutlu, öğleden sonra yer yer sağanak yağışlı ,29°C

ANKARA : Parçalı bulutlu,  36°C

İZMİR: Az bulutlu ve açık, 32°C

BURSA: Parçalı bulutlu, 32°C

ADANA:  Az bulutlu ve açık,  45°C

ANTALYA: Az bulutlu ve açık,  34°C

TRABZON: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı, 28°C

Güncel Haberler

Daha Fazla Bekleyin...Başka Haber Yok