Türkiye

Çocuklu aileye 3038 TL yardımdan kimler yararlanabilecek?

Yeni Aile Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, ihtiyaç sahibi aileler çocuk başına 3038 TL’lik devlet desteğinin verileceğini açıkladı.

Bu mali destekler düzenli bir şekilde sağlanacak ve özellikle çocuklu ailelerin ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik olacak.

15 Haziran 2023 tarihinden itibaren bu maddi destek ödemelerinin yapılması planlanıyor.

Ancak ihtiyaç sahibi aileler için sağlanacak bu devlet desteğinin koşulları var.

Bunların başında ailenin en fazla 2 çocuğu için destek verileceği geliyor.

Ödemeler Sosyal ve Ekonomik Destek Programı (SED) çerçevesinde yapılacak.

SED’den yararlanmak için başka koşullar da var.

Bakanlığın SED için açtığı sayfaya göre yardımdan:

-Haklarında bakım tedbiri kararı verilerek sosyal hizmet kuruluşlarında bakılan ve desteklendikleri takdirde ailesi veya yakınları yanına verilebilecek çocuklar.

-Ekonomik yoksunluk nedeniyle, desteklenmedikleri takdirde korunmaya muhtaç duruma düşecek olanlardan haklarında bakım tedbiri kararı alınmaksızın sosyal ve ekonomik destek hizmetinden yararlandırılarak ailesi veya yakınları tarafından bakılabilecek çocuklar.

-Bakım tedbir kararlı iken yaş sınırlarını tamamlamaları nedeniyle, sosyal hizmet kuruluşlarından veya koruyucu aile yanından ayrılanlardan iş ve meslek edinme kursuna veya eğitimlerine devam eden veya bir iş ve meslek sahibi olamayıp desteklenmedikleri takdirde muhtaç duruma düşecek olan gençler.

Olağanüstü bir felaket, tabii afet, hastalık veya kaza geçirerek belirli bir süre kendisinin ve geçindirmekle yükümlü bulunduğu aile fertlerinin temel ihtiyaçlarını karşılayamayacak durumda olanlar ile hayati tehlike arz eden ve ameliyat gerektiren durumlarla karşılaşan veya vefat eden kişilerin çocukları.

Talepler, Sosyal ve Ekonomik Destek Hizmetleri Hakkında Yönetmelik kapsamında değerlendirilmekte ve inceleme sonucu uygun görülenler desteklenecek.

Destek ödemesi nasıl kesilir?

Süreli ekonomik destek alan kişilerin 3 Aylık sürelerle periyodik olarak takipleri yapılacak.

Destek yapılmasını gerektiren nedenin ortadan kalkması ve ya hayatını kendi geçimiyle sürdürebileceği kanaatinin oluşması halinde ödeme onayı veren makamın iptal onayı ile sürekli nakdi destekler durdurulacak.    

Güncel Haberler

Daha Fazla Bekleyin...Başka Haber Yok