Türkiye

Erdoğan: Değil 7 yıl, 77 yıl geçse 15 Temmuz’u unutturmayacağız

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 15 Temmuz darbe girişiminin 7’nci yıldönümünde Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, İstanbul Valiliği ve Üsküdar Belediyesi işbirliğinde Beylerbeyi Stadı’nda düzenlenen “Türkiye Yüzyılının Kahramanları” programında konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Vatanımızın bekası için gözünü kırpmadan şehadete koşan tüm yiğitleri buradan minnetle anıyorum. Milletin istiklalini yine milletin azim ve kararlılığıyla kurtardığı o gecede kimin nerede durduğunu not ettik. Merhum Aliye İzzetbegovic, ‘Unutulan soykırım tekrar yaşanır’ diyor. Eğer 15 Temmuz’u unutursak mazlumların haklarını çiğnetmiş oluruz. Değil 7 yıl, 70 yıl da geçse unutmayacağız, unutturmayacağız” dedi.

‘TC’nin sembollerini hedef aldılar’

Erdoğan sözlerine şöyle devam etti: “15 Temmuz öncelikle bize ve hükümetimize karşı yapıldı. Kaldığımız yere gönderilen suikast timinden kıl payı kurtulduk. Nice badire nice saldırı atlattık. Benim korumalarım şehit oldular. Türkiye topyekûn işgal girişimine maruz kaldı. Darbecilerin hedefindeki kurumlara baktığımızda bunu çok net bir şekilde görebiliyoruz. Türkiye Cumhuriyeti’nin sembollerini hedef aldılar. Kolay değil 251 şehidimiz oldu. 2 bin 200’ü aşkın gazimiz oldu.”

‘FETÖ’cü alçaklara teslim olmadık’

“Milletimizin orduyla arasını açmayı hedeflediler” diyen Erdoğan şöyle konuştu: “Mehmetçik’i yedirmeyiz, gereği neyse yaparız. Kamu kurumları içinde güvensizlik oluşturarak zaaf oluşturmaya çalıştılar. Doğu ile Batı’yı işgal edilmesi de bir mesajdı. O köprü burada. İşgal edebildiler mi? Benim milletim kadınıyla erkeğiyle tankların altına yattı, direndi ve köprümüz işgal edilemedi. ‘Köle olmayacağız’ dedik, ‘Devletimizi parçalatmayacağız’ dedik, ‘Türkiye’yi işgal ettirmeyeceğiz’ dedik, ‘Şanlı bayrağımızı indirtmeyeceğiz’ dedik. FETÖ’cü alçaklara teslim olmadık.”

’15 Temmuz onurumuzdur’

Milletlerin tarihinde bazı dönüm noktaları olduğunu söyleyen Erdoğan, “15 Temmuz bizim açımızdan işte böyle bir kilometre taşıdır. Biz sadece darbe teşebbüsü püskürmekle kalmadık, milletçe şanla şerefle gururla anlatılacak bir destan yazdık. Türk milleti 15 Temmuz’da milli iradenin tankla tüfekle uçaklarla teslim alınamayacağını tüm dünyaya gösterdi. 15 Temmuz bizim onurumuzdur, şeref madalyamızdır. 15 Temmuz istiklal beyannamesidir. 15 Temmuz direnişiyle tüm kirli senaryoları yırtıp attık. 15 Temmuz ruhunu anlamayanlar Çanakkale’yi, Sakarya’yı, Dumlupınar’ı anlayamaz. 15 Temmuz’un lekelenmesine, sulandırılmasına izin vermeyeceğiz” diye konuştu.

Erdoğan, “Birileri de Kandil’den destek arıyor. Ne diyor, “Biz Bay Bay Kemal’in yanındayız” diyor. Millet senin yanında olmadıktan sonra avucunu yalarsın. Biz milletimizle yürüyoruz, onlar Kandil’le yürüyor. Aramızdaki fark bu” dedi.

Güncel Haberler

Daha Fazla Bekleyin...Başka Haber Yok