Türkiye

Erdoğan’dan enflasyon mesajı: Biraz sabır bekliyoruz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine toplantısı sonrası yaptığı açıklamada KKTC’de yapımı devam eden Pile yolu hakkında açıklamalarda bulundu. Erdoğan, “BM Barış Gücü askerlerinin, KKTC  topraklarındaki fiziki müdahalesi bizim kesinlikle kabul etmeyeceğimiz bir husustur. Asla doğru bulmuyoruz. BM tarafsızlığını yitirmiştir, Barış Gücü’nün müdahalesi ne hukuki ne de insanidir” dedi.

‘Otomotivdeki balon sönüyor’

Otomotiv sektöründeki fırsatçılara 211 milyon lira idari para cezası uygulandı. Otomobil balonu sönmeye başladı. Milletimizin malına kasteden aç gözlülere müsaade etmeyeceğiz. Farklı sektörlerde de aynı etkiyi yakında göreceğiz.

‘Biraz sabır bekliyoruz’

“Önümüzdeki aylarda ücretlilerin gelirleri arasındaki dengesizliği azaltacak ilave önlemleri aşama aşama devreye alacağız. Ekonomide birinci önceliğimiz tüm vatandaşlarımızın refahını mümkün olan en üst seviyeye çıkarmaktır. Enflasyonu vatandaşın günlük hayatından çıkaracağız. Tüm vatandaşlarımızdan biraz daha sabırlı olmalarını bekliyoruz. Her serzenişi duyuyoruz.”

Merkez bankası rezervleri

Ekonomideki olumlu gelişmelerden biri de Merkez Bankası rezervlerimizdeki güçlü artıştır. 11 Ağustos itibariyle 116 milyar doların üzerine çıkmıştır.

Su tasarrufu çağrısı

Bir yandan tarımsal üretimi çeşitlendirmeye diğer yandan su tüketiminde verimliliği en üst seviyeye çıkarmanın planlarını yapıyoruz. Bireysel tüketimi ve sanayide kullanılan su tüketimini azaltmak şarttır. Tüm vatandaşlarımızı bu konuda hassasiyetle davranmaya davet ediyorum.

Güncel Haberler

Daha Fazla Bekleyin...Başka Haber Yok