Türkiye

Erdoğan: Adaylarımızı 15 Aralık’tan sonra açıklarız

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yunanistan ziyareti dönüşünde uçakta gazetecilere değerlendirmelerde bulundu, soruları yanıtladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, açıklamalarında öne çıkan konular şöyle:

Türkiye-Yunanistan ilişkileri: İki ülke, üçüncü tarafların müdahalesine ihtiyaç duymadan sorunlarını suhuletle çözebilecek birikime, tecrübeye ve iradeye sahiptir. İş birliğimizi tüm alanlarda geliştirmenin gayreti içindeyiz. Sinop’ta inşa edilecek nükleer santralimizin enerjisinden Yunanistan’a da imkan tanıyabiliriz. Kimsenin hakkında hukukunda gözümüz olmadığı gibi, haklarımızı çiğnetmeme irademiz sağlamdır. Kaldı ki Doğu Akdeniz’de kapsayıcı, adil paylaşım mümkündür. Miçotakis’e sizi Filistin’in yanında görmek isterdik, keşke çekimser olanların arasında kalmasaydınız dedim. Bizim görevimiz doğruyu hatırlatmak.

İsrail’in Gazze’deki saldırıları: İsrail, devlet terörü estiriyor. Nerede Batı, Amerika? Ortada bu gerçekler varken, 17 bine yakın insan öldürülmüşken biz bunları nasıl tasvip edelim? ABD Başkanı Biden ile görüşme gündemimizde değil. Gazze konusundaki tavırları hepinizin malumu. Bizi ararsa kendisiyle görüşüp konuşuruz. Filistin’in kazanacağına inancımız tamdır. Filistin’in kazanması demek dünya barışının kazanması, insan haklarına bağlılığın yeniden tesisi demektir.

İsveç’in NATO üyeliği: NATO’da iki müttefiksek o zaman dayanışma halinde eş zamanlı üzerine düşeni yap, Meclis’imiz gereken kararı alır.

Fransa’nın Ermenistan’a zırhlı araç göndermesi: Bu sadece tahriktir. Fransa şunu bilmeli Ermenistan’a iyilik yapmıyor, aksine kötülük yapıyor.

Yerel seçimler: 2019 yerel seçiminde biz Cumhur İttifakı başlığıyla bir adım atmadık. Ancak bu seçimde durum çok daha farklı. Şu an itibarıyla Milliyetçi Hareket Partisi’nden ve partimden arkadaşlarımız müşterek çalışmalarını sürdürüyorlar. Hangi büyükşehirde, hangi illerde, hangi ilçelerde nasıl hareket edeceğiz, meclis üyeliklerinde nasıl hareket edeceğiz, bütün bu konuların hepsini arkadaşlarımız görüşüyorlar.

Öyle zannediyorum ki bu hafta içinde belli bir neticeye varacaklar. Ondan sonra bizim konseyimize getirecekler. Biz de bu yapılan çalışmayı gözden geçirerek süratle adım atıp, 2024’e dair Devlet Bahçeli ile bir araya gelip, kararımızı vereceğiz ve yola çıkacağız. 15 Aralık sonrası peyderpey aday açıklamalarımızı yaparız.

Güncel Haberler

Daha Fazla Bekleyin...Başka Haber Yok