Türkiye

İstanbul’da fırtına can aldı

İstanbul‘da etkili olan yağış ve şiddetli rüzgar, günlük yaşamı olumsuz etkiledi.

Kent genelinde dünden beri etkisini sürdüren, sabah saatlerinde yerini kısa süreli kara bırakan yağış ve eşlik eden şiddetli rüzgar, vatandaşlara zor anlar yaşattı.

Fırtına nedeniyle kentin bazı noktalarında ağaçlar devrilirken yağışın da etkisiyle inşaat alanında toprak kayması meydana geldi.

Sarıyer ilçesine bağlı İstinye’de sağanak yağışın ardından Balabandere Caddesi’ni su bastı. Bazı araçlar caddede mahsur kaldı.

Kartal’da Çavuşoğlu Mahallesi Orgeneral Tekin Arıburun Caddesi üzerinde bulunan ağaç, park halindeki otomobil ile yolun üzerine devrildi.

Avcılar’da İstiklal Caddesi’nde park halinde bulunan otomobilin üzerine de bir araç devrildi.

Bağcılar ilçesine bağlı Yavuz Selim Mahallesi’nde ilkokulun yanındaki inşaatta istinat duvarı çöktü.

Eyüpsultan Güzeltepe Mahallesi Urfa Sokak’ta üst kısmında çocuk parkı bulunan, inşaat çalışması yapılacak eğimli arazide yağışın da etkisiyle toprak kayması meydana geldi.

Arnavutköy’deki İmrahor Mahallesi’nde bulunan Alibeyköy deresi taştı. Dere kenarında bulunan evleri ve bahçeleri su bastı.

Şişli’de şiddetli fırtına nedeniyle bir trafik levhası devrildi.

Silivri’de bir iş yerinin çatısı uçarken, dev dalgalar oluştu. Piri Mehmet Paşa Mahallesi’nde sahil şeridi dalgaların yükselmesi nedeniyle sular altında kaldı.

Sarıyer’de Garipçe ve Rumelifeneri mahallelerindeki bazı restoran ve işletmelerde yağış ve fırtına nedeniyle hasar oluştu, bazı ağaçlar yola devrilirken bazıları da yan yattı.

Büyükçekmece’de etkili olan sağanak nedeniyle bir sitenin istinat duvarının çökmesi sonucu 2 otomobilde hasar oluştu.

Valilik açıkladı: 1 kişi yaşamını yitirdi

İstanbul Valiliği’nden yapılan açıklamada, , “Kağıthane ilçesi Emniyet evleri mahallesi Büyükdere caddesinde direk devrilmesi sonucu yaralanan vatandaşımız kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmiştir” denildi.

Valilik, İstanbul Havalimanı ve Sabiha Gökçen havalimanında seferler planlandığı şekilde devam ettiğini duyururken İDO 7, BUDO 5 olmak üzere toplam 17 sefer olumsuz hava koşulları sebebi ile iptal edildiğini ve boğaz trafiği iki yönlü trafiğe kapatıldığını belirtti.
Valiliğin açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

“Ekiplerimiz, İstanbul genelinde 9 su baskını, 27 çatı uçması, 43 ağaç devrilmesi, 1 toprak kayması, 66 tehlike arz eden parça ve 2 direk devrilmesi olmak üzere toplam 148 olaya müdahale etmiştir. Saat 01.07’de Bakırköy İlçesi Zeytinburnu sahilinde “Kadriye Ana” isimli yakıt yüklü gemi kıyıya yakın bölgede karaya oturmuş olup, gemi mürettebatı Sahil Güvenlik ekipleri tarafından tahliye edilmiştir. Olayda yaralı ve can kaybı bulunmamaktadır. Saat 10.42’de Eyüpsultan İlçesi Esentepe mahallesi Gaziosmanpaşa caddesi üzeri inşaat alanında meydana gelen toprak kayması sonucunda 3 adet gece kondu tedbir amaçlı boşaltılmış, evlerde yaşayan vatandaşlar otellere ve misafirhanelere yerleştirilmiştir.”

Kara oturan tanker kurtarıldı

Öte yandan, Zeytinburnu’da şiddetli rüzgar nedeniyle sürüklenerek karaya oturan “Kadriye Ana” isimli tankerde bulunan 11 kişilik mürettebat kurtarılırken, gemi de yüzdürülerek açığa alındı.

İBB ekipleri sahada

İstanbul Büyükşehir Belediyesinden (İBB) yapılan açıklamada, dünden itibaren etkili olan yağışlar neticesinde kentin farklı bölgelerinde metrekareye 30 ile 82 kilogram aralığında yağış düştüğü, saat 09.00 itibarıyla en fazla yağışın Beykoz (82 kg/m2), Ümraniye (72,2 kg/m2), Sancaktepe (70,3 kg/m2) ve Sarıyer (70 kg/m2) ilçelerinde ölçüldüğü kaydedildi.

Fırtına ve yağış nedeniyle yaşanan olumsuzluklara karşı belediyenin 5 bin 45 personel, 2 bin 104 araç ve iş makinesiyle hazır olduğu belirtilen açıklamada, dün sabah saatlerinden itibaren su baskını, göllenme, rögar taşması, yol çökmesi ve ağaç devrilmesi gibi 2 bin 921 ihbara müdahale edildiği, ekiplerin halihazırda çalışmalarının sürdüğü bildirildi.

Açıklamada, Hadımköy yolu ve Beykent bölgesinde kar yağışı nedeniyle buzlanma ihtimaline karşı ekiplerin tuzlama çalışması yaptığı belirtildi.

Güncel Haberler

Daha Fazla Bekleyin...Başka Haber Yok