Türkiye

Kuzey Irak’ta bombalı saldırı! İki asker şehit oldu

Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde bölücü terör örgütü PKK mensuplarınca yerleştirilen el yapımı patlayıcı infilak etti.

Patlama sonucu, uzman çavuşlar Cem Ahmet Kaya ile Halil Şahin yaralandı.

Milli Savunma Bakanlığı, hastaneye kaldırılan iki askerin şehit olduğunu duyurdu.

Açıklamada, “Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır dileriz” denildi.

Türk Silahlı Kuvvetleri de şehitler için “Başımız sağ olsun, Allah rahmet eylesin, nur içinde yatsınlar” başlığıyla bir taziye paylaşımı yaptı.

 

Öncüpınar’a atılan rokete misilleme

Kilis’in Elbeyli ilçesinde bulunan Öncüpınar Sınır Kapısı yakınlarına terör örgütü YPG/PKK mensuplarınca 5 roket atıldı. Suriye’nin kuzeyinden atılan roketler boş araziye düştü.

Milli Savunma Bakanlığı, saldırının gerçekleştiği bölgelerin vurulduğunu ve 7 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı. Bakanlıktan yapılan açıklamada şöyle denildi:

“Tacizde asker ve polislerimiz ile üs bölgelerinde hasar zayiat yoktur. Saldırının gerçekleştirildiği yerler belirlenerek derhâl Türk Silahlı Kuvvetlerimiz tarafından güçlü şekilde vurulmaya başlanmıştır. İlk belirlemelere göre aralarında terör örgütünün sözde 2 yöneticisinin de olduğu 7 terörist etkisiz hâle getirilmiş, sözde bir karargâh imha edilmiştir. Teröristlerin saldırı girişimlerini hiçbir zaman karşılıksız bırakmayan Mehmetçik teröristlere ait birçok hedefi etkili şekilde vurmaya devam etmektedir.”

 

Güncel Haberler

Daha Fazla Bekleyin...Başka Haber Yok