Türkiye

Marmara için kuvvetli fırtına uyarısı

Marmara‘nın batısı için yarın kuvvetli fırtına uyarısında bulunuldu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Marmara’nın batısında devam eden kuvvetli rüzgarın etkisini arttırarak yarın Çanakkale, Edirne’nin güneyi ve İstanbul’un kuzey ilçelerinde güney ve güneybatı yönlerden kısa süreli fırtına (40-60, hamlesi 75 kilometre/saat), Kırklareli’nin Demirköy ve Vize ilçelerinde kuvvetli fırtına (50-70, hamlesi 90 kilometre/saat) şeklinde esmesi bekleniyor.

Ulaşımda aksamalar, çatı uçması, soba ve doğal gaz kaynaklı zehirlenmeler gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

İstanbul Valiliği’nden yapılan açıklamada, fırtına nedeniyle ulaşımda aksama, çatı uçması, soba ve doğal gaz kaynaklı zehirlemeler gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması uyarısında bulunuldu.

Öte yandan, Çanakkale’de etkili olması beklenen fırtına nedeniyle yarın Gökçeada ve Bozcaada’ya yapılması planlanan feribot seferleri iptal edildi.

Kuzey Ege için de uyarı

Meteoroloji’den yapılan açıklamada; Kuzey Ege’de rüzgar, yarın saat 08.00’den itibaren güneyinin açıkları ve kuzeyinde, güney ve güneybatı yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 kilometre/saat) fırtına şeklinde esecek.

Fırtına, pazar günü sabah saatlerinde etkisini kaybedecek.

Güncel Haberler

Daha Fazla Bekleyin...Başka Haber Yok