Türkiye

Otel fiyatları bu yaz iki katına çıktı

Otel fiyatları geçen yıla göre yüzde yüze yakın artış gösteriyor.  Yedi gece için ortaya çıkan ortalama bütçe 25 bin ila 50 bin TL arasında değişiyor.

Yazın gelmesiyle beraber oteller de fiyatlarını güncelledi.

Çoğu bölgede geçen yıla göre yüzde yüze varan artışlar görülüyor. Dokuz günlük bayram tatilde iki kişilik bir otelin en uygun seçeneği 10 bin TL civarıydı. Beş yıldızlı her şey dahil otellerde aynı döneme ait ücret 200 bin TL’den başlarken 500 bin TL’ye kadar çıkıyordu.

Yalnızca oda kahvaltı şeklinde iyi bir otelde konaklama yapmak isteyen bir çiftin sekiz gece için ortalama 25 bin ila 50 bin TL arasında bir bütçeyi gözden çıkarması gerekiyor.

Bazı gözde tatil beldelerinde yaz tatili döneminde fiyatları ortalaması:

Marmaris:

Muğla’nın Marmaris bölgesinde yalnızca oda veya oda-kahvaltılı apart veya pansiyonlarda fiyatlar bir haftayı baz alındığında iki kişi için yaklaşık 10 bin TL’den başlıyor. Ultra her şey dahil otel çok az bulunan bölgede, her şey dahil otellerde ise fiyatlar ortalama 60 bin TL’yi buluyor. Bir haftalık dönemde bölgenin en pahalı otelinde konaklamanın bedeli ise 350 bin TL.

Çeşme:

İzmir’in en popüler tatil bölgesi olan Çeşme ve Alaçatı’da en uygun otellerin fiyatları diğer bölgelere göre daha yüksek. Bölgedeki otellerin büyük kısmı oda-kahvaltı şeklinde hizmet sunuyor. Geçen seneye ile kıyaslandığında pansiyonların fiyatları da en az iki kat arttı.

Bir haftalık dönemde yalnızca oda seçenekli iki kişilik en uygun pansiyon 15 bin TL’den başlıyor. Alaçatı’da bulunan oda kahvaltı şeklinde hizmet veren butik otellerin fiyatları ise ortalama 23 bin TL’den başlıyor. Bölgedeki en pahalı otel ise 150 bin TL.

Fethiye:

Muğla’nın bir diğer ilçesi Fethiye’de apart otellerde yine bir haftalık dönemde 10-15 bin TL’ye oda bulmak mümkün. Ölüdeniz bölgesinde plaja yakın bulunan butik otellerde ise fiyatlar 40-60 bin TL arasında değişiyor. Bölgenin en pahalı oteli için 150 bin TL’yi gözden çıkarmak gerekiyor.

Güncel Haberler

Daha Fazla Bekleyin...Başka Haber Yok