Türkiye

TBMM, Ankara ve siyasette bu hafta gündem yoğun…

Türkiye Büyük Millet Meclisi, Ankara ve siyasetin gündemi bu hafta yoğun olacak. Komisyon görüşmelerinin tamamlanmasının ardından Genel Kurul çalışmalarına uluslararası sözleşmelerle devam edilecek.

Bütçe görüşmelerinde komisyon süreci

Plan ve Bütçe Komisyonunda bugün Dışişleri Bakanlığının, 21 Kasım Salı günü Adalet Bakanlığının, 22 Kasım Çarşamba günü Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının, 23 Kasım Perşembe günü Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının, 24 Kasım Cuma günü ise Cumhurbaşkanlığının bütçesi ile 2024 yılı gelir bütçesi, 2024 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi maddeleri, 2022 Yılı Merkezi Yönetim Kesin Hesap Kanunu Teklifi maddeleri görüşülecek. Böylece komisyonda 2024 bütçesinin görüşmeleri tamamlanmış olacak.

Aile ve Gençlik Fonu kurulacak

TBMM’de birinci bölümü tamamlanan Aile ve Gençlik Fonu Kurulması Hakkında Kanun Teklifi’nin görüşmelerine devam edilecek.

Aile ve Gençlik Fonu Kurulması Hakkında Kanun Teklifi’ne göre, Hazine ve Maliye Bakanlığına bağlı kamu tüzel kişiliğini haiz Aile ve Gençlik Fonu kurulacak. Fonun yönetim kurulu, Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı başkanlığında, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı, Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı ile Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı’ndan olmak üzere beş kişiden oluşacak.

Fon Yönetim Kurulu, kaynak aktarımı yapılacak projeleri, aktarılacak kaynak tutarını, harcama programlarını belirleyecek. Ayrıca Fon’a ilişkin mali veriler, en geç altışar aylık dönemler itibarıyla kamuoyu ile paylaşılacak.

Ayrıca 23 Kasım Perşembe günü Balıkçılık ve Su Ürünleri Araştırma Komisyonu toplanacak.

Salı ve çarşamba günleri ise Mecliste grubu bulunan siyasi partilerin grup toplantıları düzenlenecek.

AK Parti’nin torba yasa hazırlığı

AK Parti’nin geniş bir torba kanun teklifini Meclis’e sunma hazırlığında olduğu biliniyor. İçinde başta vergi düzenlemeleri olmak üzere ekonomiyle ilgili birçok maddenin yer alacağı belirtilen torba yasa teklifinin hazırlıkların tamamlanması durumunda bu hafta Meclis Başkanlığı’na verilmesi bekleniyor. Hazırlanan teklifin 2024 yılı bütçesinin genel kurul görüşmeleri öncesi yasalaşması planlanıyor.

Bütçede komisyon aşaması tamamlanacak

Plan ve Bütçe Komisyonu’nda 10 Ekim’de başlayan 2024 bütçesi mesaisi, gelecek hafta sona erecek. Komisyonda bütçeleri görüşülecek son bakanlıklar sırasıyla Dışişleri, Ulaştırma ve Altyapı, Aile ve Sosyal Hizmetler ile Adalet Bakanlıkları olacak.

24 Kasım Cuma günü Cumhurbaşkanlığı bütçesi ve 2024 yılı bütçesinin maddelerinin görüşülmesiyle bütçe maratonunun komisyon aşaması tamamlanacak.

Güncel Haberler

Daha Fazla Bekleyin...Başka Haber Yok