Türkiye

Tokat’ta art arda depremler korkuttu: Bu kez 5,6 ile sarsıldı

Tokat peş peşe depremlerle sarsıldı. Gece 01.06’da merkez üssü Sulusaray ilçesi olan 4,7 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmişti. Yaklaşık 1,5saat sonra aynı yerde 4,1 büyüklüğünde bir deprem daha kaydedilmişti.

Tokat bu kez 5,6 büyüklüğünde depremle sarsıldı.

Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanlığının internet sitesinde yer alan bilgiye göre, saat 18.11’de merkez üssü yine Sulusaray ilçesi olan 5,6 büyüklüğünde sarsıntı kaydedildi.

Sarsıntının 5,99 kilometre derinlikte olduğu belirlendi.

Çevre illerden yoğun şekilde hissedildi

AFA’dan şu açıklama yapıldı:  “Tokat ilimizin Sulusaray ilçesinde saat 18.11’de meydana gelen 5.6 büyüklüğündeki #deprem Tokat, Samsun, Yozgat, Çankırı ve Çorum illerimizde yoğun bir şekilde hissedilmiştir.

An itibarıyla; Yozgat ilimizde 2 katlı bir ev ile Tokat ilimizin Sulusaray ilçesinde 5 ahırın etkilendiğine dair ihbarlar alınmış olup; ekiplerimizin saha tarama çalışmaları devam etmektedir.”

AFAD, depreme ilişkin gelişmeleri takip ettiklerini bildirdi.

İki caminin minaresi yıkıldı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya da “Tokat ili Sulusaray ilçesinde 5,6 büyüklüğünde meydana gelen depremde Tokat Valimiz, AFAD ve ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha taramalarına başlamıştır. Gelişmeleri takip ediyoruz. Depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Allah ülkemizi ve milletimizi afetlerden korusun” açıklamasını yaptı.

Tokat Valisi Numan Hatipoğlu, ekiplerin tarama çalışmaları yaptığını belirterek, “Tüm hemşerilerimize geçmiş olsun” dedi.

NTV canlı yayınına telefonla bağlanan Sulusaray Belediye Başkanı Davut Kılıç da şunları söyledi: “Şu ana kadar bize ulaşan yaralı ve can kaybı yok. İlçe merkezinde iki caminin minaresi yıkıldı. Aldığımız haberlere göre, Buğdaylı köyümüzde evlerin yıkıldığına dair bir haber var. Bütün iş makinelerimizi, araçlarımızı personelimizi oraya sevk ettik. Sahada ekiplerimiz dolaşıyor, bilgi topluyor.”

Deprem Kayseri ve Sivas’ta da hissedildi

Depremi hisseden bazı vatandaşlar, bulundukları bina ve iş yerlerinden uzaklaşarak sarsıntıların sona ermesini bekledi.

Sivas AFAD Müdürlüğü 2 araç ve 11 personel, UMKE ise 2 araç ve 10 personel ile Tokat’ın Sulusaray ilçesine hareket etti.

Kayseri ve Sivas valiliklerinden açıklama

Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “İlimizde hissedilen deprem nedeniyle ekiplerimiz saha taramasına başlamış, şu ana kadar herhangi bir olumsuz duruma rastlanmamıştır.” ifadelerini kullandı.

Sivas Valiliğince sosyal medyadan yapılan paylaşımda da il merkezi ve ilçe merkezinde saha taramalarının devam ettiği belirtilerek, şunlar kaydedildi:

“Depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. İlimizde hissedilen depremde il merkezimiz ve ilçelerimizde saha taramalarımız devam etmektedir. Allah ülkemizi ve şehrimizi her türlü felaketlerden korusun.”

Bakan Koca: Depremden 1 kişi etkilendi

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, depremle ilgili sosyal medya hesabından şu paylaşımı yaptı:

“Depremde; Tokat Yeşilyurt ilçesinde 1 kişi etkilenmiştir. Sulusaray ilçesinde bir ev ve bir cami minaresi yıkılmış olup etkilenen olmamıştır. Artova ilçesinde bir cami minaresi yıkılmış olup etkilenen olmamıştır. Yozgat İli Gümüşsuyu Köyünde bir ev, Yelken Köyünde bir ev, Elmalıçiftliği Köyünde bir ev yıkılmış olup etkilenen olmamıştır.”

Tokat yine sallandı

Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanlığının, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşıma göre, saat 21.43’te merkez üssü Sulusaray ilçesi olan 4 büyüklüğünde sarsıntı kaydedildi.

Sarsıntının 7 kilometre derinlikte olduğu belirlendi.

 

Güncel Haberler

Daha Fazla Bekleyin...Başka Haber Yok