Türkiye

Toyota CEO’sundan önemli uyarı: Bugün araç varsa hemen alın

Toyota C-HR Hybrid’in basın tanıtım toplantısı ve test sürüş programı, Bodrum’da gerçekleştirildi. Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış AŞ Üst Yöneticisi (CEO) Ali Haydar Bozkurt, toplantıda yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Toyota C-HR Hybrid, Türkiye’de satışa sunulduğu 2016’dan bu yana ürün gamında çok özel bir yer edinmeyi başardı. İlk nesilde 24 bin adetlik bir satış rakamı elde ettik. İkinci nesil Toyota C-HR iddiasını daha da ileriye taşıyacak.

Geçen yıl Toyota satışları içerisinde yüzde 15’lerde olan SUV payı bu yıl yüzde 30’ların üzerine çıkmasını ve gelecek yıl daha da fazla olmasını öngörüyoruz.

Toyota C-HR müşteri kitlesinin yüzde 40’ı kadın

Yıl sonuna kadar Toyota C-HR Hybrid modelinden 2 bin adet satış gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Önümüzdeki yıl ise potansiyelinin 5 bin adedin altına düşmeyeceğini düşünüyoruz. Toyota C-HR adet anlamında da bize en çok katkı sağlayan ilk 5 modelimizden biri olacak. Satış adetlerinin yanı sıra imaj olarak da öne çıkan bir model. Mevcut müşteri kitlemizi yüzde 80’in üzerinde erkek kullanıcılar oluştururken, Toyota C-HR’da ise kitlemiz yüzde 40 kadınlardan oluşuyor ve satın alma nedenlerinin başında da tasarım geliyor. Aynı zamanda daha genç müşteri profiliyle markamızın dinamikleşmesine de katkı sağlıyor.

2024’te yüzde 30-35 daralma beklentisi

Dört yıldan bu yana biriken talep ve uygulanan satış kampanyaları, satışların belli oranlarda tutulmasına yardımcı oluyor. Kasım-aralık aylarında da ekim ayına benzer bir tablo bekliyoruz. Dolayısıyla ilk defa 1 milyonun üzerinde bir pazarla 1 milyon 150 bin civarında bir yıl sonu kapanışı göreceğiz.

2024 yılında daha farklı bir tabloyla karşılaşacağımızı öngörüyoruz. Araç fiyatlarında yükseliş, kredi maliyetleri, krediye ulaşmada zorluk ve kısıtlar, pazarın yüzde 30-35 civarında daralmasına yol açabilir. Bu noktada otomobil ve hafif ticari dahil olmak üzere 750-800 bin civarında bir pazar hacmi gerçekleşebilir.

‘Otomobil alacaksınız yarına bırakmayın’

Bizim aylık performanslarımıza bakılıyor. Kârlılığa bakılıyor. Ona göre bir sonraki ayın yol haritası belirleniyor. Ancak otomobil almak için ‘bugün araç varsa hemen al’ diyorum yakınlarıma bile. Aralık ayında hedef tutturmalar filan farklıdır. Ocak ayında hedef anlamında büyük zorluklar olmuyor, çünkü yeni bir mali yılın başlangıcı oluyor. ‘Kur yükselir mi, düşer mi, ne olur’ diye bakacaksak kişisel fikrim burada kalır ama ne olacağını bilemeyiz. Dolayısıyla yarın sabahı garanti edemiyorum. Bugün otomobil alacaksanız alın. Yarına bırakmayın.”

Güncel Haberler

Daha Fazla Bekleyin...Başka Haber Yok