Türkiye

Turizmde yeni sezon rezervasyonları hızlı başladı

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği Başkanı Kaan Kavaloğlu, erken rezervasyonlar konusunda bilgiler verdi.

Kavaloğlu, Rusya ve Almanya’nın kaynak ana pazar olduğunu hatırlatarak, İngiltere’den gelen turist sayısının ilk defa geçen sene 1 milyonun üzerine çıktığını söyledi.

Bu sene İngiliz turist sayısının 1,5 milyonu geçeceğine dikkati çeken Kavaloğlu, “Polonya pazarı 1 milyon turistin üzerine çıkarak, çok ciddi pazar kaynağı haline geldi. Polonya, dördüncü kaynak pazarımız oldu. Ukrayna pazarında savaş durumunun devam etmesinden dolayı ciddi pazar kaybımız var.” ifadelerini kullandı.

Kavaloğlu, daha iyi bir sezon için çalışma başlattıklarını belirterek, şöyle devam etti:

“Pazarlama faaliyetlerinin ilk verilerini aldığımız İngiltere’nin başkenti Londra’da düzenlenen WTM 2022 (Dünya Seyahat Pazarı) Uluslararası Turizm Fuarı’na gittik. Turizmde Türkiye’nin ve Antalya’nın yılı olacak.

Rezervasyonlar 2024 yılı için iyi başladı. İlk rezervasyonlar İngiliz pazarından, sonrası Almanya’dan geliyor. Erken rezervasyonlarda 2023’e göre yüzde 20 artıda gözüküyoruz. Devamlılığını sağlamamız lazım. Yakın coğrafyadaki gelişmeleri takip ediyoruz. Türkiyesiz ve Antalyasız bir dünya turizmi düşünülemez.”

Güncel Haberler

Daha Fazla Bekleyin...Başka Haber Yok