Türkiye

Türkiye genelinde fırtına etkili oldu: Çatılar uçtu, ağaçlar devrildi

Fırtına Türkiye’nin büyük bölümünde etkili oluyor. Ankara, Antalya ve İstanbul’da şiddetli rüzgar, ağaçları devirdi, İzmir’de denizde hortum oluştu. Fırtınanın etkisiyle ağaçların devrildiği Antalya’da rüzgarın saatteki hızı 118 kilometreye ulaştı.

Metro istasyonunu su bastı

İstanbul’da etkisini artıran sağanak yağış nedeniyle Yenibosna metro istasyonunu su bastı.

M9 Ataköy-Olimpiyat Metro Hattı’nın Bahçelievler Yenibosna istasyonunda, yağışın etkisiyle tavandan sular akmaya başladı.

İstasyonun içinde su birikintisi oluşurken, görevliler suyu tahliye etti. İstasyona kaygan zemin yazılı uyarı tabelaları yerleştirilirken, bazı yerler de paravanla kapatıldı.

Yolcular kaygan zeminde yürümekte güçlük çekerken, görevlilerin suyu tahliye etme çalıştı.

AKOM’dan İstanbul için sağanak uyarısı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Afet Koordinasyon Merkezi’nden (AKOM) yapılan açıklamaya göre, İstanbul başta olmak üzere yurdun batı bölgeleri, orta Akdeniz üzerinden gelen alçak basınç sisteminin etkisi altına girecek.

İl genelinde hafif şekilde görülen yağışların, yarın erken saatlerden itibaren kuzeyli yönlerden (poyraz) aralıklarla fırtına şeklinde, saatte 40-65 kilometre hızla esecek rüzgarla etkisini arttırması bekleniyor.

Çatalca, Silivri ve Arnavutköy gibi batıdaki ilçelerde başlaması beklenen sağanak geçişlerinin öğle saatlerine doğru il geneline yayılacağı, akşam saatlerine kadar aralıklarla kuvvetli şekilde (20-50 kg/m2) etkili olacağı tahmin ediliyor.

Soğuk ve yağışlı havanın cumartesi geç saatlerde etkisini kaybetmesi, pazar günü itibarıyla da şehri terk etmesi öngörülüyor.

Halihazırda 12-14 derece aralığına gerileyen sıcaklıkların, tekrar 20 derecelerin üzerine yükselmesi bekleniyor.​​​​​​​

Ankara genelinde sağanak ve fırtına

Ankara’da öğle saatlerinde başlayan fırtına, zamanla şiddetini artırdı. Kuvvetli fırtına ve yer yer etkili olan sağanak nedeniyle özellikle Çankaya, Etimesgut, Sincan ve Gölbaşı ilçelerinde bazı cadde ve yol kenarlarında ağaçlar devrildi. Yağış ve fırtına dolayısıyla sürücüler araçlarıyla trafikte ilerlemekte zorlandı. Belediye ekipleri, devrilen ağaçları kaldırma çalışması başlattı. Ankara Valiliğinden dün yapılan açıklamada, başkentte bu gece yarısına kadar rüzgarın güney ve güneybatı yönlerinden fırtına ve yer yer kuvvetli fırtına şeklinde eseceği belirtilerek, dikkatli olunması istenmişti.

Antalya’da ağaçlar devrildi, çatılar uçtu

Antalya Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, meteorolojinin “kuvvetli yağış ve fırtına” uyarısının ardından teyakkuza geçen ekipler, alt geçitler, cadde ve sokaklardaki mazgalları temizledi, herhangi bir olumsuzluğa karşı nöbetçi ekipler oluşturdu.

Genel Sekreter Yardımcısı Durmuş Ali Arslan koordinasyonunda Acil Afet Daire Başkanlığınca, araç ve teçhizatlarıyla 1200 personel görevlendirildi.

Ağaç devrilmesi, dal kırılması, çatı uçması, tabela kopması gibi 43 ihbar alan ekipler, bu olaylara müdahale ederek devrilen ağaçları, kopan dalları, uçan tabela ve çatı parçalarını temizledi.

Konyaaltı Sahili, Düden Park ile Sabancı Bulvarı ve Evliya Çelebi caddelerinde devrilen ve trafik akışını etkileyen ağaçlar da ekiplerce kaldırıldı.

Kastamonu ve Çankırı’da fırtına yaşamı olumsuz etkiledi

Kastamonu’da öğle saatlerinde etkili olan kuvvetli rüzgar yüzünden ağaçlar ve aydınlatma direkleri devrildi, bazı apartmanlar ile otoparkların çatısı uçtu.

Tosya Yolu mevkiinde bir apartmanın otoparkının çatısı fırtınada çöktü, otoparktaki otomobiller zarar gördü.

Uçan bir çatının Kastamonu-Ankara kara yoluna düşmesi üzerine polis, yolda güvenlik önlemi aldı.

Kentte bazı mahallelerde elektrik kesintisi yaşanıyor.

Budamış Mahallesi Muhtarı Hüseyin Karabacakoğlu, gazetecilere, fırtınanın kent genelinde etkili olduğunu, elektrik ve internet kesintisi yaşandığını söyledi.

Çankırı merkez ile Ilgaz, Korgun, Çerkeş ve Kurşunlu ilçelerinde öğle saatlerinde fırtına ve aralıklarla sağanak etkili oldu.

Fırtına nedeniyle Korgun ilçesinde ağaçlar devrilirken, bir mandıranın çatısı uçtu, ilçe merkezindeki Mitik Camisi’nin minaresinin külahı devrildi.

Ilgaz ilçesinde de bazı binaların çatısı uçarken, ağaçlar devrildi, bazı binaların camları kırıldı.

Kurşunlu ve Çerkeş ilçelerinde ise şiddetli rüzgar nedeniyle çöp konteynerleri devrildi, Çerkeş ve Bayramören ilçelerinde elektrik kesintisi yaşandı.

İl genelinde fırtına nedeniyle uçuşan çeşitli cisimlerin çarpması sonucu 4 kişinin hafif yaralı olarak hastanelere başvurduğu öğrenildi.

Konya’da kuvvetli rüzgar etkisini artırdı

Konya genelinde gece başlayan kuvvetli rüzgar, sabah saatlerinden itibaren etkisini artırdı.

Selçuklu ilçesinde bazı ağaçlar devrildi, trafikte aksamalar yaşandı.

Karatay ilçesinde ise bir binanın uçan çatısı Sedirler Köprülü Kavşağı’na düştü. Fırtına nedeniyle bazı sokaklarda elektrik kabloları koptu.

Belediye ekipleri, devrilen ağaçları, uçan çatıları ve kopan kabloları kaldırmak için çalışma başlattı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay da sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Şiddetli rüzgar, şehrimizin bazı bölümlerinde etkisini göstermeye başladı. Ekiplerimiz teyakkuz halinde. Oluşabilecek olumsuzluklara karşı lütfen dikkatli ve tedbirli olalım. Afet Koordinasyon Merkezi hesabı Konya AKOM’da yayımlanan uyarılara dikkat edelim. Allah afetlerden muhafaza etsin” ifadesini kullandı.

Meteoroloji 8. Bölge Müdürlüğünce yer yer saatte 75-90 kilometre hıza ulaştığı bildirilen fırtınanın, gece etkisini yitirmesi bekleniyor.

Karabük’te reklam panosu caddeye uçtu

Karabük’te reklam panosu yerinden sökülerek caddeye uçtu, bazı iş yerlerinin önündeki malzemeler etrafa savruldu. Yenice ilçesi İsmetpaşa Mahallesi Aşağıdüz Camisi’nin minaresi kuvvetli rüzgar yüzünden bir süre sallandı. İlçede pazar yerindeki esnaf ise çadırların uçmaması için mücadele etti.

Eskipazar ilçesindeki Kemikli Rampası’nda bulunan dinlenme tesisinin açık alanında da masanın uçtuğu görüldü.

Sinop sahilinde dalgalar 3 metreyi buldu

Karadeniz’de etkili olan fırtına nedeniyle Sinop sahilinde yüksekliği 3 metreyi bulan dalgalar oluştu. Kentte etkili olan ve saatteki hızı 75 kilometreye kadar çıkan fırtına nedeniyle sahillerde dalgalar meydana geldi. Yüksekliği 3 metreyi bulan dalgaların karaya vurduğu bazı bölgelerde yollarda su birikintileri oluştu.

Özellikle kentin iç liman mevkisinde etkili olan fırtına, kentte deniz ulaşımını da olumsuz etkiledi.

Fırtına sebebiyle uluslararası yük taşımacılığı yapan gemiler, Sinop’un doğal limanına demirledi.

Uşak’ta fırtına çatıları uçurdu

Uşak’ta etkili olan fırtına nedeniyle bazı ev ve ahırların çatısı zarar gördü.

Kent genelinde sabah saatlerinden itibaren etkili olan fırtına hayatı olumsuz etkiledi.

Fırtına nedeniyle Sivaslı ilçesi Cinoğlu köyü ile merkeze bağlı Fakılı köyünde evlerin çatısı uçtu.

Eşme ilçesi Elvanlar Mahallesi’nde iki ahırın çatısı ile Banaz ilçesi Ulupınar köyünde de bir evin çatısı fırtına nedeniyle zarar gördü.

 Marmaris’te ‘tam fırtına’ etkili oldu

Muğla’nın Marmaris ilçesinde saatteki hızı 96,5 kilometreye ulaşan rüzgar ağaçları devirdi, belediye birimlerinde hasara neden oldu.

Meteoroloji yetkililerinden alınan bilgiye göre, “tam fırtına” sınıfına giren ve güneybatıdan esen rüzgarın saatteki hızı 96,5 kilometre ölçüldü.

Fırtına nedeniyle, Sarıana Mahallesi Mustafa Münir Elgin Bulvarı’nda ağaçlar devrildi, Burunucu Macera Parkı’ndaki oyun ve piknik gruplarında hasar oluştu.

Marmaris Belediyesi Araç Parkı Asfalt Depolama Alanı’nın çatısı, Park Bahçeler Birimi’nin üzerine uçtu. Yapıda ve bir araçta hasar meydana geldi.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Marmaris Mezbahası’nın da çatısı ve bazı iç duvarları kısmen zarar gördü.

Güncel Haberler

Daha Fazla Bekleyin...Başka Haber Yok