Türkiye

Türkiye’nin ciğerleri günlerdir alev alev yanıyor

Antalya’nın Kemer ilçesinde pazartesi günü saat 21.00’de başlayan orman yangını havadan karadan tüm müdahalelere rağmen sürüyor.

Karadan ulaşımın güçlükle sağlanabildiği bölgede, gün boyunca yangına müdahale eden 10 uçak, 27 helikopter, havanın kararmasıyla çalışmalara ara verdi.

Uçak ve helikopterlerin yerine 3 gece görüşlü yangın söndürme helikopterleriyle müdahaleye devam ediliyor.

İzmir’de dün 3 ayrı noktada orman yangın çıktı. Ödemiş Küçükkavulcuk Mahallesi’ndeki ormanlık alanda saat 13.56 sıralarında yangın başladı. İlk müdahale 14.10’da yapıldı.

Havadan da helikopter ve uçakların katıldığı söndürme çalışmalarında rüzgarın etkisiyle ormana yayılan alevler kontrol altına alınmaya çalışılıyor.

İzmir’in Kınık ilçesindeki ormanlık alanda dün öğle saatlerinde henüz belirlenemeyen nedenle çıkan ve rüzgarın etkisiyle yayılan yangının söndürülmesi için ekipler canla başla müdahale ediyor.

Çiftlik, Karatekeli ve Balaban mahallelerinde ikamet eden yaklaşık 600 kişi AFAD, Orman Bölge Müdürlüğü, jandarma ve polis ekipleri tarafından Kınık’taki öğretmenevi ve misafirhanelere yerleştirildi.

Çanakkale’nin de merkeze bağlı Sarıbeyli köyü yakınlarındaki ormanlık alanlarda dün gece 22.00 sıralarında yangın çıktı.

İstanbul Beykoz Anadolu Feneri ve Poyrazköy’de dün 15.45 sıralarında çıkan orman yangınları, ekiplerin 3 saat süren çalışmalarının ardından kontrol altına alınmıştı. Ekiplerin karadan ve havadan soğutma çalışmaları sürüyor.

Güncel Haberler

Daha Fazla Bekleyin...Başka Haber Yok