Borsa

Borsa günü düşüşle kapadı!

Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi, yüzde 0,60 değer kaybederek günü 7.690,75 puandan tamamladı.

BIST 100 endeksi, önceki kapanışa göre 46,64 puan azalırken, toplam işlem hacmi 146,9 milyar lira düzeyinde gerçekleşti.

Bankacılık endeksi yüzde 1,70 artış kaydederken, holding endeksi yüzde 0,65 değer kaybetti. Sektör endeksleri arasında en çok kazandıran yüzde 2,15 ile iletişim, en çok kaybettiren yüzde 3,88 ile sigorta oldu.

Küresel pay piyasalarında ekonomik aktiviteye yönelik endişeler güçlü kalmaya devam ederken, yoğun makroekonomik veri takviminin varlık fiyatlarının yönü üzerinde etkili olması bekleniyor.

Satış baskısı sürüyor

ABD ekonomisinde “yumuşak iniş” beklentileriyle birlikte resesyon ihtimalinin de yatırımcılar tarafından göz önünde bulundurulduğunu hatırlatan analistler, buna karşın enflasyonun hedeflenen düzeyin oldukça üzerinde olması nedeniyle de tahvil piyasalarında satış baskısının devam ettiğini söyledi.

Moody’s, hükümetin seçimler sonrasında ortodoks politikaların uygulanmasına yönelik attığı adımların, Türk bankalarının faaliyet ortamını destekleyici yönde olduğunu açıkladı.

Fed toplantı tutanakları

Yarın yurt içinde özel sektörün yurt dışından sağladığı kredi borcu ve konut fiyat endeksi verilerinin takip edileceğini ifade eden analistler şu değerlendirme bulundu: Yurt dışında İngiltere’de enflasyon, Euro Bölgesi’nde büyüme ve sanayi üretimi, ABD’de inşaat izinleri ve sanayi üretimi verilerinin yanı sıra ABD Merkez Bankası (Fed) Federal Açık Piyasa Komitesi’nin (FOMC) toplantı tutanakları öne çıkacak.

Güncel Haberler

Daha Fazla Bekleyin...Başka Haber Yok