Borsa

New York borsası haftanın ilk işlem gününü yükselişle kapadı

New York borsası kapanışında Dow Jones endeksi yüzde 0,13 artışla 34.006,88 puana çıktı.

S&P 500 endeksi yüzde 0,40 artarak 4.337,52 puana ve Nasdaq endeksi yüzde 0,45 artarak 13.271,32 puana yükseldi.

ABD Merkez Bankası’nın (Fed) geçen hafta politika faizini beklentiler dahilinde değiştirmeyerek 22 yılın en yüksek seviyesi olan yüzde 5,25-5,50 aralığında sabit bırakmasına karşın yıl sonuna kadar bir faiz artışının daha sinyalini vermişti.

Fed yetkililerinden “şahin” tonlu açıklamalar gelmeye devam ederken, Chicago Fed Başkanı Austan Goolsbee, verdiği röportajda, Faiz oranlarının piyasaların beklediğinden daha uzun süre yüksek kalacak gibi göründüğünü ifade etti.

Faiz oranlarındaki artışa rağmen ABD ekonomisinin resesyondan kaçınmasının mümkün olduğunu aktaran Goolsbee, yine de birçok risk olduğunu söyledi.

Fed’in faiz oranlarını uzun süre yüksek tutacağına ilişkin endişeler tahvil faizlerinde yükselişe neden olurken, ABD’nin 10 yıllık tahvil faizi yüzde 4,55’e kadar çıkarak 2007’den bu yana en yüksek seviyesine ulaştı.

ABD’de 30 Eylül’de sona erecek 2023 mali yılının bitimine günler kalırken analistler, Kongre’de bütçeye ilişkin gelişmelerin de piyasaların odağında olduğunu dile getirdi.

Kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s, ABD’de bütçe üzerinde anlaşılamaması halinde hükümetin olası ‘kapanmasının’ ülkenin kredi değerlendirmesini olumsuz etkileyebileceği konusunda uyarıda bulundu.

Güncel Haberler

Daha Fazla Bekleyin...Başka Haber Yok