Şirket Haberleri

Tesla’nın kâr marjında düşüş bekleniyor

Elektrikli araç üreticisi Tesla’nın, büyüme ve ürün stratejisine ilişkin şüphelerin arasında daha düşük kâr marjı açıklaması bekleniyor.

Tesla’nın satış büyümesi yavaşlıyor ve bunun Salı günkü sonuçlara ağır bir şekilde yansıması bekleniyor. Tesla’nın, işten çıkarmalar ve araç fiyat indirimlerini içeren kaotik bir haftanın ardından 6 yıldan uzun bir sürenin en düşük brüt kâr marjını raporlaması beklentiler arasında.

Tanaka Growth Fund portföy yöneticisi Graham Tanaka, Model 2 konusundaki belirsizlik ve Cybertruck elektrikli pikap üretiminin yavaş olması nedeniyle son pozisyonunu da tasfiye ettiğini söyledi. “Gelecek yıl Tesla’ya sahip olmanın daha fazla riskli olacağını düşünüyoruz” diyen Tanaka Cybertruck’ın ne kadar hızlı yükselişe geçeceğini bilmediklerini söyledi.

Tesla CEO’su Elon Musk’ın Pazartesi günü Hindistan Başbakanı Narendra Modi ile görüşmesi ve otomobil fabrikasına yapılacak büyük yatırımları duyurması bekleniyordu. Ancak Musk, Tesla’nın “çok ağır yükümlülüklerini” gerekçe göstererek son dakikada iptal etti.

Güncel Haberler

Daha Fazla Bekleyin...Başka Haber Yok