Kripto Para

Kriptolarda düşüşler fırsat mı?

Kripto piyasasında ekim ayının sonundan bu yana yukarı yönde görünüm izliyoruz.

Bu süreçte ABD 10 yıllık faiz ve dolar endeksindeki geri çekilmeler riskli varlıkları destekledi. Buna ek olarak kripto özelinde ETF beklentileri de katalizör oldu.

Piyasa beklentisi ocak ayı içerisinde SEC’in ETF’e onay vermesi yönünde. Fakat dün gelen bazı haber akışlarına göre, bu durumun ertelenme veya iptal edilme durumu ortaya çıktı. Bu haber akışının ardından kripto piyasasında %10 ve üzeri düşüşlerin yaşandığını gördük. Ardından ise toparlanmalar izledik.

ETF konusu ile ilgili net bir şey söylemek zor. Genel beklenti onaylanması yönünde olsa da bu durumun ertelenmesi gibi seçenekler de masada gözüküyor. Bu nedenle haber akışı bazlı olarak piyasada sert hareketler görmeye devam edeceğiz.

Bitcoin’de teknik açıdan kritik bölgelerin üzerinde kalındığını görüyoruz. Dün yaşanan anlık düşüşlerde aslında alım fırsatları ortaya çıktı. Burada 40.000 dolar eşiği kritik destek olarak izlenmelidir. Bu bölge üzeri kalındığı sürece mevcut pozitif görünümün bozulmayacağını düşünüyorum. Özellikle pozitif bir haber gelmesi durumunda 48.000’e doğru bir yükseliş mümkün olacaktır. Ters bir durumda 40.000 desteği kırılırsa, görünüm negatife döneceği için dikkatli olunması gerekiyor.

Ethereum tarafında da trend olarak yukarı görünüm korunuyor. Burada 2020 yılından gelen yükselen trendin sürdüğünü görmekteyiz. Ana resimde 1500 üzeri kalındığı sürece yön yukarı kalmaya devam edecektir. Daha kısa görünümde ise 1800 üzeri pozitif bölge olarak izlenebilir. Bu kapsamda olabilecek düşüşlerin alım fırsatı vermesini beklerim.

Güncel Haberler

Daha Fazla Bekleyin...Başka Haber Yok