AltcoinlerKripto Para

Polygon ve Solana’dan SEC’e menkul kıymet tepkisi!

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) kripto borsalarına açtığı yeni davalarda Cardano (ADA), Solana (SOL) ve Polygon (MATIC) gibi birçok altcoin’i menkul kıymet olarak tanımladı. SEC’in bu yaklaşımına adı geçen kuruluşların tepkisi gecikmedi.

ADA’da yüzde 40 kan kaybı 

SEC’in iddiaları sonrası en büyük 10 kripto arasında yer alan Cardano (ADA) %40’ı aşan düşüşle 0,22 dolara kadar geriledi. Bugün bir miktar toparlanan ADA %28 yükselerek 0,28 dolardan işlem görmeye başladı. Son gelişmelerin ardından 12,8 dolara kadar düşen Solana da (SOL), haftasonu yaşanan satış dalgasının ardından bugün toparlanarak 15,34 dolara yükseldi.

İlk 10’daki yerini kaybetti 

Polygon (MATIC) ise son bir haftada 6 milyar doların altına geriledi ve ilk 10’daki konumunu kaybetti. Son bir haftalık periyotta %43’ü bulan düşüş yaşanan MATIC, hafta sonu 0,5 dolara düşmüştü. Bugün kısmi bir toparlanma yaşayan MATIC 0,62 dolara kadar yükseldi.

Düzenleyici netliği şart 

SEC’in iddialarına ilk tepki Cardano’nun geliştirici şirketi Input Output Global’dan (IOG) geldi. ADA’nın menkul kıymet olduğu iddiasını reddeden IOG,  kripto para endüstrisi için düzenleyici netliğinin oluşmasının son derece önemli olduğunu söyledi. 

Uyumlu çalışabiliriz 

İsviçre merkezlik Solana Vakfı da menkul kıymet nitelemesine karşı çıkarak, kripto para düzenlemesi oluşturulmasında düzenleyicilerle uyumlu çalışabilecekleri açıkladı.

ABD pazarını hedeflemedik 

Polygon Labs ise SEC’ten bahsetmeden MATIC’in ABD pazarından uzak bir varlık olduğu vurgusu yaptı. Ekip, faaliyetlerinin hiçbir zaman ABD pazarını hedeflemediğinin altını çizdi.

Volatilite artabilir 

SEC’in iddialarının ardından hafta sonu sert satışlar yaşandı. Kripto piyasasındaki likiditeyi izleyen metrik, hafta sonu boyunca keskin bir şekilde dibe vurdu. Bu fiyat dalgalanmaları artabilir anlamına geliyor.

Güncel Haberler

Daha Fazla Bekleyin...Başka Haber Yok