Kültür Sanat

KarmaComa sergisi: Melodrama vurgu, pembe dizilere selam

KarmaComa, insanmerkezcilik üzerinden ortaya çıkan ve kavramsal anlatıya odaklanan etkileyici bir seçkiyle sanatseverlerle buluşuyor.

Sergi, televizyonda sıkça görmeye alışık olduğumuz gündüz kuşağı programlarına, yaz dönemi pembe dizilerine, kısacası melodramın hâkim olduğu duygu içeren her âna verdiği referanslarla ilgi çekiyor.

Yaşanan bunalımlardan kaçmak ve yaratıcı çözümler bulmak için sanatsal ifadeye odaklanan sergi, farklı teknikleri bir araya getiren sanatçıların eserlerini içeren kapsamlı bir seçkiden oluşuyor.

Gündüz kuşağı programları ve pembe diziler gibi, melodramın baskın olduğu insanmerkezci referanslar içeren “KarmaComa” sergisinde, Türkiye’den ve yurt dışından 20 sanatçının eseri yer alıyor.

Küratörlüğünü Ayça Okay’ın yaptığı sergi, ziyaretçilere melodram kültürünün görünmeyen yüzünü göstermeyi amaçlıyor.

Sergiye katılan sanatçılar şunlar: Cem A., Serdar Acar, Ece Ağırtmış, Ateş Alpar, Ronit Baranga, Kerem Ozan Bayraktar, Isabella Chydenius, Ebru Döşekçi, Alicia Framis, Ece Haskan, Berka Beste Kopuz, Mert Ege Köse, Alican Leblebici, Adriana Ramić, Sally von Rosen, Hoda Tawakol, Koray Tokdemir, Metehan Törer, Nathalie Rey ve Nevet Yitzhak.

Sergi, 29 Temmuz – 3 Eylül 2023 tarihleri arasında Anna Laudel ZAİ Yaşam Bodrum’da ziyaret edilebilecek.

Güncel Haberler

Daha Fazla Bekleyin...Başka Haber Yok