Teknoloji

Apple kendi yapay zeka aracı Apple GPT’yi test ediyor

Teknoloji şirketleri arasında süren yapay zeka savaşında gözler, ABD’li teknoloji devi Apple’a çevrildi.

OpenAI’nin ChatGPT, Google’ın Bard’ı ve Microsoft’un Bing AI’yi piyasaya sürmesinden sonra Apple, bu teknolojiyle ilgili bir çalışma yürütme konusunda rakiplerinin gerisinde kalmadı. Apple, kendi yapay zeka aracı Apple GPT’yi test etmeye başladı.

Bloomberg’den Mark Gurman’ın yeni bir raporuna göre, teknoloji devinin bazı mühendisleri, “Apple GPT” olarak adlandırdığı bir sohbet botu yarattı.

Rapor, Apple’ın Open AI’ın ChatGPT’si ve Google’ın Bard’ı gibi teklifleri destekleyen AI tabanlı sistemler olan büyük dil modelleri oluşturmak için “Ajax” kod adlı kendi çerçevesini oluşturduğunu söylüyor.

Apple, büyük dil modelleri oluşturmak ve dahili ChatGPT tarzı aracın temelini oluşturmak için Ajax’tan yararlanıyor.

‘Mühendis aranıyor’ ilanları verildi

Apple GPT şimdilik sadece belirli bir kitleyle test ediliyor. Fakat şirket, teste rağmen geliştirmekte olduğu sohbet robotunu kısa süre içinde sunmayı düşünmüyor.

Apple CEO’su Tim Cook, firmanın yapay zeka teknolojilerine yakından baktığını belirterek geniş bir alan olduğunu belirtti. ABD’li şirket ayrıca kısa süre önce yapay zeka alanında birçok deneyimli çalışanı da işe aldı. Rapor, Apple’ın üretici yapay zeka yeteneği arayışında olduğu bir dönemde geldi. Şirket, üretken yapay zeka konusunda uzmanlar arayan kariyer sayfasında iş ilanları yayınladı.

İlanlarda “Geniş dil modelleri ve üretken yapay zeka konusunda sağlam bir anlayışa” sahip mühendisler arıyor denildi.

Çalışanlara dahili kullanım kısıtlaması

Şirketler, sırlarının ifşa edilmesi endişe ile temkinli davranıyor, çalışanlarına kimi kısıtlamalar getiriyor. Apple’da daha önce OpenAI’nin ChatGPT’si ve Microsoft’un sahip olduğu GitHub’ın Copilot’u gibi araçların dahili kullanımını kısıtladı.

Çünkü yapay zeka aracı geliştiren şirketler, kötüye kullanımı engellemek adına geliştirdikleri modelleri var. Apple’ın bu kararı almasındaki en büyük etkenin güvenlik zafiyetleri olabileceği düşünülürken akıllara Samsung’un yaşadığı sızıntı olayı geldi.

Hisseleri yükseldi

Bu açıklamanın ardından Apple hisseleri yükselişe geçti. New York Borsası’ndaki Apple hisseleri günü %0,71 artışla 195,10 dolardan kapadı.

Güncel Haberler

Daha Fazla Bekleyin...Başka Haber Yok