Teknoloji

Xiaomi’nin otomobilinin detayları ortaya çıkmaya başladı

Akıllı telefonlardan elektrikli scooter’lara ve ev aletlerine kadar birçok farklı ürüne ev sahipliği yapan Xiaomi çok yakın bir dönemde ürün gamına bir de otomobil eklemeyi planlıyor.

Bir süredir test sürüşleri devam eden elektrikli otomobilin belki de en önemli detayı internete düştü.

Ortaya çıkan görselde Xiaomi’nin ilk otomobil modelinin batarya özellikleri ortaya çıktı. Buna göre, Xiaomi’nin MS11 olarak ifade edilen yeni otomobili 101 kWh bataryaya ev sahipliği yapacak. A1310C model adına ve f47832 üretim koduna sahip olan bataryanın ağırlığı ise 642 kg olarak belirtilmiş durumda.

Sızdırılan görselde 100 kWh’nin üzerinde bir batarya kapasitesine sahip olan aracın 800V hızlı şarj özelliğine sahip olacağı görülüyor.

Aracın teknik detaylarına ise henüz bilinmiyor. Ancak 108,4 kWh’lik batarya paketine sahip olan Mercedes-Benz EQS modelinin 446 ile 563 kilometre arasında değişen menziller sunduğunu düşünüldüğünde Xiaomi’den de benzer bir performans beklenebilir.

Xiaomi CEO’su Lei Jun, Mart 2023’te yaptığı bir açıklama ile otomobil çalışmalarının beklentilerinin ötesinde ilerlediğini belirtmiş ve çok sayıda prototipin kış testlerini tamamladığını ifade etmişti.

Çin medyasına göre, Xiaomi’nin ilk otomobili yaklaşık 43.000 dolar başlangıç fiyatıyla 2024 yılında piyasaya çıkacak.

Güncel Haberler

Daha Fazla Bekleyin...Başka Haber Yok