Futbol

Burak Yılmaz futbolu bıraktı!

Burak Yılmaz, bir basın toplantısı düzenleyerek profesyonel futbolculuk kariyerini noktaladığını duyurdu. Burak Yılmaz Galatasaray, Fenerbahçe Beşiktaş ve Trabzonspor’da forma giyen iki futbolcudan biriydi. Diğeri, Sergen Yalçın’dı.

Burak Yılmaz kariyerine antrenör olarak devam edeceği mesajını verdi.

37 yaşındaki tecrübeli isim, “Çok mutluyum, çok gururluyum. Böyle bir kariyer, böyle bir futbol yaşantısı her genç kardeşimizin hayalidir diye düşünüyorum. Allah’ım şükrediyorum ki bana bu hayalleri nasip etti”

Yılmaz, kendisinin yetiştiği Antalyaspor altyapısına, formasını giydiği 4 büyük kulübe teşekkür etti.

Türkiye, Çin ve Almanya’da oynadığı diğer takımlara da teşekkür eden Yılmaz, kariyerinde özel bir yeri lan Lille için ayrı bir sayfa açtı.

Milli futbolcu, “Fransa’da yaşadıklarım benim için unutulmaz. Orada bana yaşatılanlar da unutulmaz” dedi.

 

Galatasaray’ın kalbinde yerinin farklı olduğunu söyleyen Yılmaz, “Dört tane çınar kulübümüz bana kapılarını açtı. Herkese mavi boncuk dağıtmak istemem. Ama bu kulüplerde oynamak Türkiye’de iki futbolcuya nasip oldu. Bir tanesi de benim. Dediğim gibi hepsinde çok büyük başarılar yakalayamadım ama hepsinin kalbimde yeri farklıdır. Galatasaray’da yaşadıklarım, başardıklarım, Galatasaray’ın beni Avrupa çapında futbolcu yapması ne Beşiktaşlılığımı ne de Beşiktaş’a yakınlığımı değiştirir. O yüzden Galatasaray’da yaşadıklarım her zaman benim kalbimin en farklı yerinde olacaktır” dedi.

“Fenerbahçe’de başarılı olmak isterdim” diyen Burak Yılmaz, “Yeniden forma şansı bulmak isterdim. İçimde bir uktedir Fenerbahçe. Bütün her yerde bu kadar başarılar yakalamış birisinin orada da “En azından bir tane at be kardeşim” derdim kendime. Fenerbahçe’de tekrar forma şansı bulmak isterdim. Çok da yakındım, olmadı. Ama dediğim gibi Fenerbahçe’nin de benim şu andaki bulunduğum kariyerde çok etkisi vardır. Fenerbahçe’de çok acı çektiğim için ben bugün buralara geldiğimi düşünüyorum. Oynayamamak, idman yapamamak, ben çok duygusaldım, eve gelip hüngür hüngür ağlardım. Fenerbahçe’de benim bugünkü kariyerimde etkisi çok büyüktür. Fenerbahçe’de bir kez daha forma giyip bir tane gol atmak isterdim” ifadelerini kullandı.

Mancini’den teklif aldı 

Burak Yılmaz, futboldan tamamen kopmak istemediğini, teknik adamlık eğitimi aldığı ve İtalyan Teknik Direktör Roberto Mancini ve Fransız Teknik Direktör Christophe Galtier ile görüşmeleri oldunuu söyledi.

Yılmaz, “Mancini İtalya’ya davet etti İtalya’ya. Oraya da gitmek isterim. Bir proje olmazsa tabii ki gidip kendimi geliştirmek istiyorum.  Yavaş yavaş acelem yok” diye konuştu.

 

Şenol Güneş’in yardımcısı olacağı iddiaları üzerine 37 yaşındaki oyuncu, “Ama hocamın aklımda benimle alakalı bir şey olduğunu biliyorum ama bana deklare etmedi. Yoksa da hiç önemli değil, o benim başımın tacıdır” dedi.

Burak Yılmaz, Milli Takım’daki en mutlu ve en üzgün anlarını şu ifadelerle açıkladı: “A Milli Takım’da Hollanda’ya yaptığım hat-trick gecesi çok mutluyduk. Bu takımda olduğum için çok gururluyum dedim. Avrupa Şampiyonası’nın ikinci maçından sonra da odadan bile çıkmadım. O zaman çok üzgün, kırgındım. Galler maçından sonra da çok üzgündüm.”

Güncel Haberler

Daha Fazla Bekleyin...Başka Haber Yok