Futbol

Fenerbahçe, Sivas deplasmanında 90+4’te yıkıldı: Şampiyonluk yarışında ağır yara aldı

Fenerbahçe, Trendyol Süper Lig’in 33’üncü haftasındaki EMS Yapı Sivasspor’a konuk oldu.

Fenerbahçe, Fred ve İrfan Can Kahveci ile 2-1 öne geçtiği karşılaşmanın 90+4’üncü dakikasında Manaj’ın penaltı golüyle yıkıldı.

Hafta içinde Avrupa’ya veda eden Fenerbahçe bu skorla lider Galatasaray’ın 4 puan gerisine düştü. Sivasspor ise puanını 45’e yükseltti.

‘Böyle penaltı verilmez’

Fenerbahçe’de teknik direktör İsmail Kartal, maçtan sonra yaptığı değerlendirmede şunları söyledi: “Sonuçta oyuncularıma sonuna kadar güveniyorum, çok kaliteli ve karakterli bir oyuncu grubuna sahibiz. Taraftarlarımıza şunu söylüyorum, biz hala şampiyon olacağımıza inanıyoruz. Önümüzde 5 maç var ve beşini de kazanıp sezon sonunda taraftarları mutlu etmek istiyoruz. Ancak şampiyonluğa oynayan bir takıma karşı maçın son anında böyle bir penaltı verilmez. İzledik ve baktık, gerçekten çok ağır bir karar. Nasıl olduğunu biz de hala anlamış değiliz. Sonuçta önümüze bakıyoruz, önümüzde 5 maç var. Bu 5 maçın beşini de kazanıp sonucunda kendimize göre, rakibin de bir yerde puan kaybetmesiyle beraber şampiyon olacağımıza inanıyoruz.”

VAR’da yabancı hakemin olduğunun hatırlatılması üzerine Kartal, “Yabancı hakem var diye olmayan bir şey niye olmuş gibi aleyhimize veriliyor. Yabancı hakem olur, yerli hakem olur biz adalet istiyoruz. Bu akşam adalet penaltı pozisyonunda aleyhimize işledi” diye konuştu.

Karşılaşmanın önemli dakikaları

13’te Uğur Çiftçi’nin sol kanattan kullandığı serbest vuruşta, topu Manaj ağlara gönderdi. Gol ofsayt gerekçesiyle iptal edildi.

34’üncü dakikada İrfan Can Kahveci’nin sağ kanattan verdiği pasta Dzeko, kaleci Ali Şaşal Vural ile karşı karşıya kaldı. Dzeko’nun vuruşunda kaleci Ali Şaşal Vural, meşin yuvarlağı ayaklarıyla kurtardı.

41’inci dakikada İbrahim Akdağ’ın pasında topla buluşan Koita’nın ceza alanı dışından sert vuruşunda, kaleci Livakovic topu kornere çeldi.

42’de Uğur Çiftçi’nin sol kanattan sert vuruşunda, kaleci Livakovic meşin yuvarlağı kale direğinin üzerinden kornere gönderdi.

45+2’de dakikada ceza sahası dışında topla buluşan Fred’in sert vuruşunda, meşin yuvarlak kaleci Ali Şaşal Vural’ın sağından ağlara gitti: 0-1

Karşılaşmanın ilk yarısı 1-0 Fenerbahçe’nin üstünlüğüyle tamamlandı.

48’de Ferdi Kadıoğlu’nun sol kanattan ortasında Dzeko’nun vuruşunda, kaleci Ali Şaşal Vural meşin yuvarlağı kontrol etti.

55’inci dakikada ceza sahası dışında topla buluşan Szymanski’nin sert şutunda, meşin yuvarlak kaleci Ali Şaşal Vural’da kaldı.

57’de Murat Paluli’nin pasında kaleci Livakovic ile karşı karşıya kalan Kotia, topu düzgün bir vuruşla ağlara gönderdi: 1-1

80’inci dakikada İsmail Yüksek’in sol kanattan ortasında topun gelişine İrfan Can Kahveci düzgün vurdu. Meşin yuvarlak kaleci Ali Şaşal Vural’ın altından ağlara gitti: 1-2

90’uncu dakikada Njie’nin sol kanattan ortasında topla buluşan Manaj, kaleci Livakovic ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda savunmanın müdahalesiyle yerde kaldı. Hakem Cihan Aydın, VAR incelemesinin ardından penaltı noktasını gösterdi.

90+4’üncü dakikada penaltı atışını kullanan Manaj, meşin yuvarlağı filelerle buluşturdu: 2-2

90+8’inci dakikada İrfan Can Kahveci’nin ortasında topu Serdar Dursun ağlara gönderdi. Gol ofsayt gerekçesiyle iptal edildi.

Karşılaşma 2-2 sona erdi.

Güncel Haberler

Daha Fazla Bekleyin...Başka Haber Yok