Futbol

Galatasaray rekorlar kırdığı maçta Pendikspor’u farklı yendi

Lider Galatasaray, Trendyol Süper Lig’in 33’üncü haftasında Pendikspor’u konuk etti.

Aslan, 35’te Mauro Icardi, 40’da Abdülkerim Bardakcı, 77’de Mertens ve 90+5’te Kerem Aktürkoğlu’nun golleriyle maçı 4-1 yendi.

Üst üste 14’üncü galibiyetini alarak kendi rekorunu egale eden Sarı kırmızılılar, yenilmezlik serisini de 21 maça çıkardı.

Galatasaray bu galibiyetle puanın 90 yaptı. Pendikspor ise 30 puanda kaldı.

Okan Buruk: Şampiyonluk için 5 çok önemli maç oynayacağız

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu.  Tecrübeli teknik adam, tam kadro olduklarını vurgulayarak, şu ifadeleri kullandı: “Bütün oyuncularım oynamak istiyor, hepsi hazır. Tam kadroyuz. Başlayan, devam eden, sonradan giren ve oynamayan futbolcularımız bizim için çok değerli. Ancak taraftarıyla birlikte şampiyonluğa odaklanmış bir takım var. Ben de oyuncularıma galibiyet için teşekkür ediyorum. Taraftarımız da statta muhteşem bir atmosfer oluşturdu. Yakaladığımız başarıda payları çok büyük. Camia olarak inandık. Mayıs ayı ve hedefimiz yaklaştı. Sezonun bitmesine 5 maç kaldı. ‘Mayıslar bizimdir’ diyerek devam etmek istiyoruz. Buna odaklandık. Şampiyonluk için 5 çok önemli maç oynayacağız. Rakibimizin (Fenerbahçe) yarın Sivasspor ile maçı var. İki takımın da hem Avrupa’ya gitmek hem de ligde kalmak isteyen rakiplerle maçı var. Kazanarak devam etmek, rakibimizin ne yaptığına bakmadan kendi işimizi halletmek istiyoruz.”

Aslan’ın rekorlar gecesi

Galatasaray, Pendikspor’u yenerek üst üste 14’üncü galibiyetini elde etti. Sarı kırmızılılar kendilerine ait 14 maç üst üste galibiyet serisini tekrarladı.

Ligdeki tek yenilgisini Hatayspor maçında yaşayan Galatasaray, yenilmezlik serisini 21 maça çıkardı.

Sarı kırmızılıların ilk golünü atan Mauro Icardi, Süper Lig’de 20 gole ulaştı. Arjantinli yıldız Süper Lig’de üst üste 2 sezonda 20 gol barajını geçen ilk yabancı oyuncu oldu.

 

20 gole ulaşan ilk futbolcu

Arjantinli yıldız futbolcu Icardi, bu maçtakiyle birlikte Galatasaray kariyerindeki 50’nci golünü kaydetmiş oldu. Süper Lig kariyerinde ceza sahası dışından ilk golünü Pendikspor’a atan Mauro Icardi (42 gol), Galatasaray tarihinde iki lig sezonunda 20 gole ulaşan ilk yabancı oyuncu oldu.

Karşılaşmadan önemli dakikalar

6: savunma arkasına hareketlenen Thiam, Nelsson’un hızla geri dönmesiyle şut açısı bulamadı. Rakibinden kurtulan Senegalli futbolcunun ceza yayı solundan çıkardığı şutta, meşin yuvarlak kaleci Muslera’da kaldı.

18: Hakim Ziyech’in ceza sahası dışı sağ çaprazından kullandığı serbest vuruşta kaleci Erden Canpolat, meşin yuvarlağı çeldi. Dönen topu önünde bulan Kerem Demirbay’ın şutunda meşin yuvarlak üstten auta çıktı.

35: Galatasaray 1-0 öne geçti. Icardi, orta sahadan aldığı topu Mertens’e verdi. Mertens, Köhn ile yaptığı verkaç sonrası meşin yuvarlağı tekrar Icardi ile buluşturdu. Arjantinli golcünün ceza sahası dışı sol çaprazından çektiği şutta, top filelerle buluştu.

39: Mertens’in pasında topla buluşan Icardi, Torreira ile verkaç yaptıktan sonra ceza sahasının sağ çaprazından şutunu çekti. Kaleci Erdem Canpolat, meşin yuvarlağı kornere çeldi.

40: Galatasaray, ikinci golü buldu. Hakim Ziyech’in sol taraftan kullandığı kornerde, Abdülkerim Bardakcı altıpas çizgisi üzerinde kafa vuruşuyla topu filelere yolladı: 2-0

Müsabakanın ilk yarısı, Galatasaray’ın 2-0 üstünlüğüyle sona erdi.

73: Hakim Ziyech ve Lucas Torreira’nın yerine Kerem Aktürkoğlu ve Berkan Kutlu oyuna girdi.

77: Mertens, farkı 3’e çıkaran golü kaydetti. Asisti Berkan Kutlu yaptı.

85: Pendikspor, Alpaslan Öztürk’ün attığı golle farkı 2’ye indirdi.

Güncel Haberler

Daha Fazla Bekleyin...Başka Haber Yok