Futbol

Hakem Umut Meler saldırı anlarını anlattı

MKE Ankaragücü-Çaykur Rizespor karşılaşmasının ardından hakem Halil Umut Meler‘e yönelik saldırı bir anda ülke gündeminin merkezine oturdu. Hakeme yapılan saldırı dünyadan da tepkilere neden oldu.

Hastanede tedavisine devam edilen Halil Umut Meler’den olayla ilgili ilk açıklama geldi.

Maçın ardından MKE Ankaragücü Kulübü Başkanı Faruk Koca ve yanında bulunan iki kişinin sahaya girerek orta alana kadar geldiklerini ifade eden Meler, olay anlarını şu sözlerle anlattı:

“Faruk Koca benim sol göz altıma yumrukla vurdu, yere düştüm. Ben yerdeyken tüm şahıslar birçok kez yüzüme ve vücudumun diğer yerlerine tekmeyle vurdular. Faruk Koca, tüm hakem arkadaşlarım ile bana ‘Sizi bitireceğim’ dedi. Bana hitaben ‘Seni öldüreceğim’ dedi. Bana vuran Faruk Koca’dan ve diğer şahıslardan davacıyım, şikayetçiyim. Uzlaşmak istemiyorum. Söyleyeceklerim bundan ibarettir.”

Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcılığı’nın başlattığı soruşturma kapsamında MKE Ankaragücü Başkanı Faruk Koca ve şüpheliler Ş. Y. Ş. ile K. Ç.’nin “kamu görevlisini yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle spor alanında kırık oluşacak şekilde yaralamak” suçundan tutuklandı.

Hakeme tokat attığını iddia eden Faruk Koca ise kendisini şu sözlerle savundu: “Benim atmış olduğum tokat kırığa sebebiyet vermez. Benim atmış olduğum tokattan sonra hakem yaklaşık 5-10 saniye ayakta durdu. Daha sonra kendisini yere attı.”

Güncel Haberler

Daha Fazla Bekleyin...Başka Haber Yok