Futbol

Her kesimden ortak tepki: Atatürk kırmızı çizgimizdir

Galatasaray ile Fenerbahçe arasında Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da oynanması planlanan Süper Kupa maçı iptal edildi.

Galatasaray ve Fenerbahçe, Mustafa Kemal Atatürk’ün resminin olduğu tişört ve pankarta izin verilmemesi üzerine ortak hareket etti. İki kulübün geri adım atmaması üzerine maç iptal edildi.

Türkiye’den birçok isim ve kuruluş, Suudi Arabistan’ın kararına tepki gösterirken, Galatasaray ve Fenerbahçe’ye destek verdi.

Lütfü Savaş (Hatay Büyükşehir belediye Başkanı): Ebedi önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Şanlı Ay-Yıldızlı Bayrağımız ve İstiklal Marşımız Hataylıların da tüm Türkiye’nin de şahsi meselesi ve kırmızı çizgisidir. Hiçbir koşulda asla taviz vermeyiz!

Selman Hasan Arslan (Edremit Belediye Başkanı): Bayrağımız, İstiklal Marşımız ve Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk pazarlık konusu yapılamaz!

Halil Özer (Spor yazarı): Türk futbol tarihinin en büyük rezilliğini yaşıyoruz. Yazık. Atamın, paşamın kaybettiği maç yok.

Hande Fırat (Gazeteci): “Ben sporcunun zeki, çevik ve ahlaklısını severim “ ATATÜRK

Kartal Yiğit (Spor yazarı): Atatürk , bizim kurucu liderimiz , ebedi başkomutanımızdır. Kısacası “kırmızı çizgimizdir”. Kim olursa olsun pazarlık konusu edilemez.

Ahmet Eşref Fakıobaba (Milletvekili): Atatürk ve İstiklâl Marşımız kırmızı çizgimizdir!

Ekrem İmamoğlu (İstanbul BB Başkanı): Mustafa Kemal Atatürk her zaman kazanır.

Beşiktaş JK: Atam izindeyiz!

Özgür Özel (CHP Genel Başkanı): Suudi Arabistan’daki Süper Kupa maçına kulüplerimizin Atatürk tişörtüyle çıkmasına Suudi Arabistan yetkilileri izin vermiyor! Kulüplerimizin maça çıkmama kararını destekliyoruz. Türkiye’ye bu utancı yaşatanları da unutmayacağız.

Samsunspor: Yurtta sulh, cihanda sulh. Ne mutlu Türk’üm diyene.

Vahap Seçer (Mersin BB Başkanı): Büyüklük, onurunu kaybetmemektir. Atatürk kazandı! Tebrikler Fenerbahçe, tebrikler Galatasaray.

Besim Dutlulu (Akhisar Belediye Başkanı): Onurlu bir duruş sergileyen Galatasaray ve Fenerbahçe kulüplerimize teşekkürler.

Volkan Demirel (Teknik direktör): Ne mutlu Türk’üm diyene!

Osman Gürün (Muğla BB Başkanı): Atatürk Türkiye’dir. Suudi Arabistan’da Süper Kupa maçı öncesinde değerlerimizden taviz vermeyen Galatasaray ve Fenerbahçe kulüplerimizi kutluyorum.

Ertem Şener: TFF İSTİFA!!! Mehmet Büyükekşi İSTİFA!!!

Güncel Haberler

Daha Fazla Bekleyin...Başka Haber Yok