Futbol

Hükümet ve TBF’den Ergin Ataman’a destek

A Milli Erkek Basketbol Takımı ve Panathinaikos başantrenörü Ergin Ataman’a yönelik tehdide tepkiler sürüyor.

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ve AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik Ergin Ataman’a destek verdi. Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) ise kınama mesajı yayınladı.

Bakan Bak, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Ergin Ataman, A Milli Basketbol Takımımızın başantrenörü ve ülkemizi temsil eden kıymetli bir spor insanıdır. Başarılarıyla gurur duyduğumuz ve gittiği her yerde ülkesine olan sevgisini dile getirmiş hocamızın yanındayız.” ifadelerini kullandı.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik de yaptığı açıklamada “A Milli Basketbol Takımımızın başantrenörü ve spor camiamızın değerli bir üyesi olan Sn Ergin Ataman’a yönelik saldırganlığı şiddetle kınıyoruz.” diye konuştu.

TBF’den yapılan açıklamada ise “A Erkek Milli Takım Başantrenörümüz Ergin Ataman’a gerçekleştirilen tehdidi kınıyoruz” ifadeleri kullanıldı.

“Siyonistlerin sana ne yaptığını göreceksin”

Ergin Ataman yönetimindeki Yunanistan ekibi Panathinaikos AKTOR, THY Avrupa Ligi play-off serisi 2. maçında evinde İsrail temsilcisi Maccabi Tel Aviv’i 95-79 mağlup ederek seride durumu 1-1’e getirdi. Karşılaşmanın ardından saha içi ve soyunma odası koridorlarında gerginlik yaşanırken Ergin Ataman basın toplantısında çarpıcı bir açıklamada bulundu.

Ergin Ataman maç sonu yaptığı açıklamada, “Maccabi teknik ekibinden biri, ‘İsrail’de göreceksin. Siyonistlerin sana ne yapacağını göreceksin’ dedi. Ben Ergin Ataman’ım. Panathiniakos koçuyum. Türkiye Milli Takımı koçuyum. Türk vatandaşıyım. Bana hiçbir şey yapamazsınız.” ifadelerini kullandı.

1-1 eşitliğin olduğu ve üç galibiyete ulaşacak takımın Dörtlü Final’e yükseleceği serinin 3. mücadelesi, 30 Nisan Salı günü İsrail temsilcisinin ev sahipliğinde Belgrad’da oynanacak.

Güncel Haberler

Daha Fazla Bekleyin...Başka Haber Yok