Futbol

İstanbul’daki dev finalin galibi Manchester City oldu

Manchester City, İstanbul’da oynanan Şampiyonlar Ligi  finalinde Inter’i 1-0 yenerek namağlup unvanıyla mutlu sona ulaştı.

Tarihinde ilk kez Şampiyonlar Ligi şampiyonu olan  İngiliz ekibinin golünü 68’inci dakikada Rodri attı. Pep Guardiola, M. City kariyerinde Şampiyonlar Ligi’nde ilk kez şampiyon oldu. Kupa, İlkay Gündoğan’ın ellerinde yükseldi.

M. City’de forma giyen İlkay Gündoğan, dev kupayı kazanan ilk Türk futbolcu olarak tarihe geçti.

Inter’de forma giyen milli futbolcu Hakan Çalhanoğlu ise kupayı kaybetmenin üzüntüsünü yaşadı.

İstanbul Atatürk Olimpiyat Stadyumu’nda Şampiyonlar Ligi finalinde Manchester City ile Inter karşı karşıya geldi. İki takım da ilk yarıda pozisyon bulmakta sıkıntı yaşarken M. City, asıl sıkıntıyı yıldızı Kevin De Bruyne’nin sakatlanmasıyla yaşadı.

Mücadelenin ilk yarısında City, Erling Haaland ve Bernardo Silva’yla gole yaklaşırken bu fırsatları değerlendiremedi. Inter de yakaladığı fırsatlardan sonuç alamazken finalin ilk yarısı golsüz tamamlandı.

Karşılaşmanın 58. dakikasında Inter gole yaklaştı. Manchester City savunmasının hatasında araya giren Lautaro Martinez, karşı karşıya kaldığı pozisyonda Ederson’u geçemedi. Mücadelede normal sürenin son yarım saatlik bölümüne golsüz eşitlik girildi.

68’inci dakikada Manchester City, üstünlük golünü Rodri ile buldu. Ceza sahası dışında topla buluşan Rodri, düzgün bir vuruşla ağları havalandırdı ve takımını öne geçirdi.

Mücadelenin son bölümüne Manchester City’nin 1-0’lık üstünlüğüyle girildi. Manchester City, Phil Foden’la 78. dakikada farkı ikiye çıkarma şansı yakaladı ancak Inter kalecisi Andre Onana gole izin vermedi.

Kalan bölümde Inter, Lukaku ile beraberlik golüne yaklaşırken skor değişmedi ve üstünlüğünü koruyan Manchester City, Şampiyonlar Ligi’nde şampiyonluğa ulaşarak sezonu 3 kupayla tamamladı.

Manchester City Premier Lig’de ve F.A. Cup’da da şampiyonluk sevinci yaşamıştı.

Guardiola’nın üçüncü şampiyonluk sevinci

Manchester City Teknik Direktörü Pep Guardiola, kariyerinde üçüncü kez Şampiyonlar Ligi kupası sevinci yaşadı.

Kupayı alan İlkay tarihe geçti

İstanbul’da oynanan Şampiyonlar Ligi finalinin ardından dev kupa, tarihte ilk kez Türk kökenli bir futbolcunun elinde yükseldi. City’nin kaptanı İlkay Gündoğan, dev kupayı kazanan ilk Türk futbolcu olarak tarihe geçti.

Inter’de forma giyen milli futbolcu Hakan Çalhanoğlu ise kupayı kaybetmenin üzüntüsünü yaşadı.

 

Güncel Haberler

Daha Fazla Bekleyin...Başka Haber Yok