Futbol

Kadıköy’de 26 yıl sonra kazanan Trabzonspor, Fenerbahçe’nin serisini bitirdi

Fenerbahçe sahasında Trabzonspor’a 3-2 yenildi. Sarı-Lacivertliler bu sezon 19 maç sonra ilk kez kaybetti.

Galibiyet serisi son bulan Fenerbahçe ise bu sezon ilk kez puan kaybı yaşarken, 30 puanda kaldı.

Sarı lacivertliler lider girdiği haftaya 1 puan farkla Galatasaray’ın arkasında ikinci sırada bitirdi.

Trabzonspor, Süper Lig’de 26 yıl sonra Kadıköy’de kazandı. Bu sezon 6’ncı galibiyetini alan Bordo-Mavililer, puanını 19’a yükseltti.

Sezonun en erken golünü yedi

Fenerbahçe Süper Lig’in 11. haftasında sahasında Trabzonspor’u konuk etti.

Süper Lig’de 10 maçta 10 galibiyet alarak aldığı 30 puanla liderliğini sürdüren Fenerbahçe, galibiyet serini ve liderliği sürdürmek hedefiyle sahaya çıktı.

10 haftada 5 galibiyet, 1 beraberlik, 4 mağlubiyet ile 16 puanla 6’ncı sırada bulunan ve Abdullah Avcı’nın gelişiyle yeniden çıkış yapmak isteyen Trabzonspor, maça hızlı başladı.

Küçük’ün yönettiği karşılaşmada, Bordo-Mavililer golü erken buldu. 10’uncu dakikada Visca’nın ceza sahasına ortaladığı topu Onuachu güzel bir kafa vuruşuyla topu ağlara gönderdi. Trabzonspor bu golle 1-0 öne geçti.

Bu aynı zamanda Fenerbahçe’nin bu sezon Süper Lig’de yediği en erken gol oldu.

42’nci dakikada Trabzonspor’un Onuachu’nun kafa vuruşuyla attığı gol, faul yaptığı gerekçesiyle iptal edildi.

Ülker Stadyumu FB Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi Stadı’nda maçın ilk yarısı 1-0 sona erdi.

Karşılaşmanın ikinci yarısı Bordo-Mavililerin golüyle başladı.  45’inci dakikada Berat Ayberk Özdemir’in golüyle Trabzonspor 2-0 öne geçti.

Bu golden 1 dakikada sonra 46’ncı dakikada Nicolas Pepe’nin ceza sahasının dışından vuruşuyla top yine ağlarla buluştu. Bu golle Bordo-Mavililer durumu 3-0 yaptı.

61’inci dakikada Dusan Tadic’in penaltı golüyle Fenerbahçe aradaki farkı 2’ye indirdi: 1-3.

78’inci dakikada İsmail Yüksek ikinci sarı karttan kırmızı karta görerek oyun dışı kaldı

87’nci dakikada Fenerbahçe penaltı kazandı. Tadic, vurduğu top direkten döndü, sonrasında Bordo-Mavililer topu uzaklaştırdı. VAR incelemesinin ardından penaltı atışı tekrarlandı, Tadic bu kez topu ağlara gönderdi. Fark 1’e indi: 2-3.

Uzatma dakikalarında Trezeguet’in verdiği pasta Enis, topu ağlara gönderdi. Ancak  VAR incelemesi sonrası gol iptal edildi.

Kalan dakikalarda başka gol olmayınca Trabzonspor maçı 3-2 kazandı.

Bu sezon ikinci kırmızı kartı

Dev maçta ilk sarı kartını 68’inci dakikada gören İsmail Yüksek, 78’inci dakikada Trezeguet’ye yaptığı faul sonrası ikinci sarıdan kırmızı kart gördü. İsmail Yüksek, 3 Eylül’de Ankaragücü’nü deplasmanda 1-0 yendikleri maçta da aynı şekilde ikinci sarıdan kırmızı kart ile oyun dışında kalmıştı.

Cumhuriyet koreografisi

Fenerbahçe Kulübü, Trabzonspor maçı öncesinde Cumhuriyet’in 100. yılına özel koreografi hazırladı. Atatürk ve Türk Bayrağı’nın görsellerinin yanı sıra üzerinde “İlk Dünya Savaşı’nda 16 Fenerbahçeli futbolcu ve yönetici Kırklareli’ndeki 6. Tümen 16. Alay ağır makineli tüfek bölüğünde idiler.” yazılı pankart da tribünde yükseldi. Fenerbahçe tribünleri “Cumhuriyet’in Feneri Aydınlatıyor Bizleri” pankartını da kale arkasında açtı.

 

Güncel Haberler

Daha Fazla Bekleyin...Başka Haber Yok