Futbol

TFF Başkanı Büyükekşi açıkladı: Süper Lig için yeni marş ve logo geliyor!

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Büyükekşi, Süper Lig için bir marş ve yeni logo hazırlayacaklarını açıkladı. Yarı otomatik ofsayt sisteminin ocakta geleceğini belirten Büyükekşi, Süper Kupa maçının tarihi ve yeriyle ilgili de açıklamalar yaptı.

TFF Başkanı Büyükekşi, futbol gündemine dair açıklamalarda bulundu. Tivibuspor’a konuşan Başkan Büyükekşi’nin özetle şunları söyledi:

Marka değeri ve play-off açıklaması

“Naklen yayında çok aşağılardayız. Marka değerimizi yükseltmek istiyoruz. Bu Play-Off ile mi olur, başka bir şey ile mi olur, çalışıyoruz. Seyir zevki yüksek, insanları sahalara ve televizyon başına daha çok getirmeliyiz. Bunları birlikte yapacağız. Taraflar anlaşırsa, anlaştığımız şirket Hypercube’ten rapor gelirse, Play-Off için oturur konuşuruz. Ekonomik geliri nasıl arttıracağımıza karar vereceğiz. 500 milyon dolarları yakalamak için yeniden ne gerekiyorsa onu yapacağız.”

Süper Kupa için iki seçenek

“Süper Kupa 30 Aralık’ta oynanacak. Nerede oynanacağına dair iki ülkeyle görüşüyoruz. Görüştüğümüz iki seçenek kaldı. Suudi Arabistan ve Abu Dhabi. Bir takım ekonomik konular konuşuyoruz. Daha netleşmedi. Bunlar istiyorlar ama ekonomik konuları konuşuyoruz. Fenerbahçe ve Galatasaray da istiyor. Bir ay içinde belli olacak.”

‘Bize yakışmaz’ kampanyası

“Bize yakışmaz” sloganıyla futbolumuz için bir kampanya başlatacağız. Yılmaz Erdoğan, Derya Uluğ, Acun Ilıcalı gibi tanınmış isimler, futbolcular ve başkanlar da buna katılacak. TFF’nin tek başına kampanyası olmayacak. Bu kampanyayı kamu spotu haline getireceğiz. Küfür, şiddet için değil, stadyumlara güzelliklerin yaşandığı bir yer olması için gelmeliyiz. RTÜK de kamu spotu olması için destek sağlayacak.”

Süper Lig’e yeni marş ve logo

“Süper Lig’e bir marş ve yeni bir logo hazırlayacağız. Garo Mafyan bir marş hazırlıyor bizim için. Şampiyonlar Ligi gibi Süper Ligi’nde bir marşı olacak. Süper Lig’in yeni logosu için de Şampiyonlar Ligi logosunu yapan kişiyle çalışıyoruz”

‘Yarı otomatik ofsayt sistemi’

“Yarı otomatik ofsayt sistemine 1 Ocak’tan itibaren başlıyoruz. Ekim ayında bu konuda hakemlere eğitim verilecek ve kasım ayı sonuna kadar hazır hale gelecekler.”

 

 

 

 

Güncel Haberler

Daha Fazla Bekleyin...Başka Haber Yok