Voleybol

Voleybolda Türk finalinde dünyanın en büyüğü Eczacıbaşı oldu

Çin’de düzenlenen FIVB Kadınlar Dünya Kulüpler Şampiyonası’nın finalinde, VakıfBank’ı 3-2 yenen Eczacıbaşı Dynavit, kupayı üçüncü kez müzesine götürdü.

Skor üstünlüğü birçok kez el değiştirdi

Voleybol FIVB Kadınlar Dünya Kulüpler Şampiyonası’nın final maçında ilk kez iki Türk takımı, Eczacıbaşı Dynavit ile VakıfBank karşı karşıya geldi.

Dragon Spor Merkezi’nde oynanan karşılaşmaya etkili başlayan VakıfBank, tempolu geçen ilk seti 25-19 önde tamamlayarak 1-0 öne geçti. İkinci sette file önünde sarı-siyahlı takıma üstünlük kuran ve 12-4’den geri dönen Eczacıbaşı Dynavit, seti 25-23 kazanarak skoru 1-1’e getirdi.

Müsabakanın üçüncü seti büyük bir çekişmeye sahne oldu. Eczacıbaşı Dynavit, skor üstünlüğünün birçok kez el değiştirdiği seti 25-23 kazanarak 2-1 öne geçti.

Dördüncü setin son bölümünde oyuna ağırlığını koyan VakıfBank, seti 25-23 üstün bitirerek skoru 2-2’ye getirdi ve karar setine gidildi.

Beşinci ve son seti Boskovic’in etkili oyunuyla 15-9 kazanan Eczacıbaşı Dynavit, karşılaşmayı 3-2 kazandı ve şampiyonluğa ulaştı.

 ECZACIBAŞI 3 – 2 VAKIFBANK

1’inci set: 19 – 25 (VakıfBank)
2’nci set: 25- 23 (Eczacıbaşı)
3’üncü set: 25 – 23 (Eczacıbaşı)
4’üncü set: 23 – 25 (VakıfBank)
5’inci set: 15 – 9 (Eczacıbaşı)

Türk takımlarının 25’inci şampiyonluğu

2010’dan sonra dünya ve Avrupa voleyboluna adeta damga vuran Türk takımları, böylelikle 25. şampiyonluğuna ulaştı.

Türkiye’nin 8’inci dünya şampiyonluğu

Türk takımları, dünya çapında 8. kez şampiyon oldu. 1991 yılından bu yana Uluslararası Voleybol Federasyonu (FIVB) tarafından düzenlenen Kadınlar Dünya Kulüpler Şampiyonası’nda Türkiye, 3 farklı takımla 8. kez şampiyonluğa ulaştı.

VakıfBank’ın 4 kez ile zirvede yer aldığı organizasyonda Fenerbahçe Opet 1 kez şampiyonluk yaşarken, Eczacıbaşı Dynavit ise elde ettiği bu zaferle üçüncü kez şampiyonluğa ulaştı.

Dünya voleyboluna Türkiye damgası

Türk takımları, dünyanın en büyüğünün belirlendiği turnuvaya damga vurdu.

Beş farklı ülke takımının şampiyonluk yaşadığı turnuvada Türkiye 8 altın, 4 gümüş ve 6 bronz madalya aldı. Türkiye’yi VakıfBank 4, Eczacıbaşı 3, Fenerbahçe ise 1 şampiyonlukla zirveye taşıdı. Türkiye’yi üçer şampiyonlukla Brezilya ve İtalya takip etti.

Çin ekibi üçüncü oldu

Voleybol FIVB Kadınlar Dünya Kulüpler Şampiyonası’nın üçüncülük maçında Çin ekibi Tianjin Bohai Bank, Brezilya temsilcisi Dentil Praia’yı 3-1 mağlup etti.

Çin’in Hangzhou kentinde düzenlenen organizasyonda A Grubu’nu ikinci sırada tamamlayan Tianjin Bohai Bank ile B Grubu’nu ikinci basamakta bitiren Dentil Praia karşı karşıya geldi.

Tianjin Bohai Bank, karşılaşmadan 25-23, 25-20, 17-25 ve 25-19’lık setlerle 3-1 galip ayrıldı ve turnuvayı üçüncü sırada tamamladı.

 

Güncel Haberler

Daha Fazla Bekleyin...Başka Haber Yok