Dünya

WSJ: Binance CEO’su Changpeng Zhao istifayı kabul etti

Dünyanın en büyük kripto para borsası Binance’in kurucusu Changpeng Zhao’nun görevi bırakmayı kabul ettiği ileri sürüldü.

Forbes’in haberine göre Changpeng Zhao, Binance ve Adalet Bakanlığı arasında bir süredir devam eden müzakerelerin bir parçası olarak görevini bırakmak için görüşmelerde bulundu. Geçtiğimiz gün borsa ile Adalet Bakanlığı arasında 4 milyar dolarlık bir anlaşmanın görüşüldüğü iddiaları, basında yer aldı.

ABD Adalet Bakanlığının TSİ 23.00’te kripto paralar ile ilgili yaptırım eylemlerini duyuracağı belirtildi. Bakanlık ile Binance arasında yapılan anlaşmanın da bu açıklamada yer alması bekleniyor.

CZ’ye 4,3 milyar dolar ödenecek

Wall Street Journal’ın haberine göre CZ, suçlamaları kabul ederek istifa etmeyi kabul etti. Yapılan anlaşma çerçevesinde Binance’in 4,3 milyar dolar ödeme yapacağı ifade edildi.

CZ’nin Seattle federal mahkemesine çıkıp savunma vereceği belirtildi. Kaynaklar, CZ’nin ve Binance’in suçlamaları kabul ederek soruşturmanın tamamlanmasını sağlayacağını belirtti.

Bununla birlikte CZ’nin Binance’in çoğunluk hissesini elinde tutması kabul edilirken, şirkette yönetici pozisyonunda yer almasına izin verilmeyeceği kaydedildi.

Güncel Haberler

Daha Fazla Bekleyin...Başka Haber Yok