Politika

Cumhur İttifakı’nın TBMM Başkanı adayı Numan Kurtulmuş

AK Parti ve MHP, Meclis Başkanlığı için AK Parti İstanbul Milletvekili Numan Kurtulmuş’u aday gösterdi.

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, salı günü saat 24.00’e kadar Meclis Başkanlığı için müracaatların devam edeceğini hatırlattı. Numan Kurtulmuş’un Meclis Başkanlığı adaylığını için müracaatta bulunduklarını söyleyen Güler, “Önümüzdeki 28. yasama dönemi sürecinde Numan Kurtulmuş’un güzel hizmetler yapması konusunda inancımız tamdır. Cumhur İttifakı ortağı MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay ile beraber bu aday önerisini yapmış bulunuyoruz” dedi.

Başkan seçimi çarşamba

Meclis Genel Kurulunda, Çarşamba günü TBMM Başkanlık Seçimi yapılacak. Genel Kurul, Çarşamba saat 14.00’te toplanacak ve seçim gerçekleştirilecek.

TBMM İçtüzüğüne göre, Başkanlık için bir yasama döneminde iki seçim gerçekleştiriliyor. İlk seçilenin görev süresi iki, ikinci devre için seçilenin görev süresi üç yıl oluyor.

400 oy çıkmazsa 3’üncü turda

İlk iki oylamada üye tamsayısının üçte iki (400 oy) ve üçüncü oylamada üye tamsayısının salt çoğunluğu (301 oy) aranacak. Üçüncü oylamada salt çoğunluk sağlanamazsa bu oylamada en çok oy alan iki aday için dördüncü oylama yapılacak. Dördüncü oylamada en fazla oy alan üye Başkan seçilecek.

Güncel Haberler

Daha Fazla Bekleyin...Başka Haber Yok