Politika

İBB Başkan adayı Kurum, mal varlığını açıkladı: 2 ev, 1 araba ve biraz borç

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan (İBB) adayı Murat Kurum katıldığı Habertürk canlı yayınında gündeme ilişkin soruları yanıtlarken mal varlığını da açıkladı.

Murat Kurum, mal varlığıyla ilgili şu bilgileri paylaştı: “Ankara’da evimiz var. İstanbul’da evimiz var. 1 tane arabamız var. Biraz da borcumuz var. Mal varlığımız bu. Ev aldığımız için o eve olan borcumuz var. 2 yıl daha borç ödeyeceğiz. Ankara’da Ümitköy’de bir dairemiz var, burada da (İstanbul) Kağıthane’de dairemiz var.”

‘İmamoğlu davet polemiği peşinde’

Murat Kurum, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Sirkeci-Kazlıçeşme hattının açılış törenine davetine ilişkin de konuştu. İmamoğlu’nu eleştiren Kurum şunları söyledi: “İstanbul’la ilgili hayali olmadığı için gündemi İstanbul dışına taşıma içinde. İBB Başkanı her zamanki gibi ‘törene davet edildim mi, edilmedim mi’nin peşinde. Sancaktepe’de kredisi bulunmuş metro inşaatının temeli açılmış. Artık iş yürüyor. Gelip oraya hafriyat döken bir belediye başkanından bahsediyoruz.”

Seçim anketlerinde son durum

Kurum’un gündeminde yerel seçim anketleri de vardı. Anketlerde rakibinin 1,5 puan önünde olduklarını kaydeden Kurum, “Aday olduktan sonra anket yaptırdım. 2,5-3 puan gerideydik. Projelerimizi açıkladık. Biz öne geçtik. Bugün 1-1,5 puan öndeyiz. Bunların hazmedemediği konular bu zaten. Telaşları bundan. ‘Murat Kurum öne geçer.’ Siz bu insanların sorunlarına yüzünüzü dönerseniz, insanlar da size cevabı verir. Bunu gördükleri için ‘acaba ne yapsak’ telaşı içindeler. Bizim hesap veremeyeceğimiz hiçbir şey yok. Alnımız ak. Biz İstanbul’un sorunlarını çözmek için meydana çıkmışız” diye konuştu.

Güncel Haberler

Daha Fazla Bekleyin...Başka Haber Yok