Türkiye

Emekli maaşı tarihleri değişti mi? Bakanlık noktayı koydu!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, emeklilerin aylık ödeme tarihlerinin değiştiğine yönelik haberlerle ilgili açıklama yaptı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, ‘erken emeklilik hakkına sahip mesleklerin listesinin güncellendiği’ ve ’emekli maaş tarihlerinin değiştiği’ iddialarını yalanladı.

Bakanlık ayrıca “maden işçileri, öğretmen, havacılık sektörü ile kamu ve sağlık çalışanlarına erken emeklilik hakkının verildiği” iddialarının da gerçeği yansıtmadığını duyurdu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, 7 Kasım 2023 tarihli, emekli maaşlarının değiştiğine ilişkin haberlerin bazı basın yayın organlarında yer almasıyla ilgili şu açıklamayı yaptı:

“Emeklilerimizin aylık ödeme tarihlerinde herhangi bir değişiklik yapılmamıştır. Sosyal Güvenlik Kurumumuzdan emekli aylığı almakta olan vatandaşlarımız daha önceki aylarda olduğu gibi yine aynı günlerde aylıklarını almaya devam edeceklerdir. Haber başlığında yer alan maaş günlerinin değiştiği ifadesi gerçeği yansıtmamaktadır.”

‘Erken emeklilik hakkına sahip mesleklerin listesinin güncellendiği’ iddiasına ilişkin de şöyle denildi: “Fiili hizmet süresi zammı kapsamındaki listenin güncellendiği, listeye öğretmenler, havacılık sektörü ile kamu ve sağlık çalışanlarının dahil edildiği ve erken emeklilik hakkının verildiği haberi gerçeği yansıtmamaktadır. Mevcut kanun maddesinde yeraltı işleri ile insan sağlığına ilişkin işlerde çalışan sigortalılar fiili hizmet süresi zammı kapsamında bulunmaktadır.”

Güncel Haberler

Daha Fazla Bekleyin...Başka Haber Yok