Altın ve Emtialar

Petrol, ABD enflasyon verisi öncesinde haftalık yükselişe yöneldi

Petrol, para politikasının izleyeceği yol hakkında daha fazla ipucu verebilecek ve ham petrol gibi emtialar da dahil olmak üzere risk varlıklarına yönelik iştahı şekillendirebilecek ABD enflasyon verisi öncesinde haftalık yükselişe yöneldi.

Brent varil başına 89 doların üzerine çıktı ve hafta boyunca yüzde 2’den fazla artış kaydetti; ABD ham petrolü 84 dolara yakındı. Fed’in tercih ettiği enflasyon rakamı Cuma günü ilerleyen saatlerde açıklanacak ve ABD ekonomik büyümesinin zayıfladığını gösteren veriler üzerine sert bir şekilde gelecek. ABD’de fiyat artışlarına ilişkin diğer göstergeler beklenenden yüksek seyrederek faiz indirimlerinin zamanlamasının ertelenebileceğine işaret ediyor.

Ham petrol bu yıl, OPEC+’nın uyguladığı arz kesintileri ve İsrail ile İran arasındaki artan gerilimin Brent’i bu ayın başlarında varil başına 90 doların üzerine çıkarması da dahil olmak üzere Orta Doğu’daki jeopolitik riskler nedeniyle yükseldi. Bu haftaki yükseliş, ABD ülke çapındaki stoklardaki düşüşle de desteklendi.

Saxo Capital Markets Analisti Charu Chanana, “odak noktanın makro düzeyde kalması muhtemel” dedi ve fiyatlardaki daha fazla hızlanmanın talep beklentilerini gölgeleyebileceğini ekledi. Aynı zamanda zayıf ABD GSYH verilerinin de stagflasyon endişelerine yol açtığını söyledi.

Güncel Haberler

Daha Fazla Bekleyin...Başka Haber Yok